Més de 10.000 euros en premis al Robolot d'aquest cap de setmana

Redacció
19 d'octubre del 2012
576_12559008421
576_12559008421 | Jordi Bataller
Els propers 20 i 21 d’octubre Olot acollirà el principal esdeveniment de la robòtica educativa a l’ensenyament secundari de Catalunya, el Robolot. Enguany el certamen, que arriba a l’onzena edició, continua creixent en activitats i participants, que aquest any arribaran també de Madrid, Andalusia i el País Basc, entre altres. Es faran més tallers per als més petits i es repartiran 10.000 euros en premis.
 
Jornades amb més participació que mai
 
El Robolot 2012 obrirà portes el dissabte 20 d'octubre al Casal Marià amb la VII Jornada d'intercanvi d'experiències sobre robots didàctics en el que participaran més de 150 professors provinents de 80 centres educatius de tot Catalunya. Enguany però la jornada s’amplia a més territoris i comptaran també amb la participació de professors de Madrid, Segòvia, Màlaga, País Basc, Cantàbria i Sevilla.
És una jornada tècnica dirigida a professors de tecnologia i cicles formatius que incorporarà un debat sobre les tendències de la robòtica didàctica a càrrec de responsables d’altres certàmens similars al Robolot i que es fan en altres indrets de l’Estat Espanyol (Madridbot, Granabot, Malakabot i Oribot).
La jornada inclourà també una ponència de Michael Rees, del Neath Port Talbot College (Gal·les). Es farà també una cursa de robots amb visió artificial i hi haurà una demostració d’un humanoide (robot de més d’un metre) construït per un alumnes de l’INS Els Cendrassos de Figueres. La participació de més de 150 docents convertirà aquesta jornada en la més participativa de totes les edicions del Robolot.
 
Incentivant els més joves
 
Paral·lelament a la jornada d’intercanvi d’experiències, la sala el Torín acollirà durant tot el dissabte diversos tallers relacionats amb la robòtica didàctica. Aquesta activitat s’organitza amb l’objectiu d’incentivar l’esperit de recerca entre els més joves i està oberta a nens i joves d’entre 6 i 20 anys.
 
En aquesta edició s’ha ampliat el nombre de places i de tallers. En total se’n faran sis i se n’ha incorporat un d’Arduino, una placa de control molt estesa a nivell mundial que es pot programar de forma gràfica i senzilla.
 
La inscripció per participar als tallers es podrà fer a través de la web de Robolot www.robolot.org o bé a la mateixa sala el Torín abans de començar la jornada.
 
10.000 euros en premis i beques per a la propera edició
 
El diumenge es farà el concurs de robots didàctics que se celebrarà a la sala el Torín. Després que els participants hagin fet les fases preliminars, a 2/4 de 4 de la tarda començarà la fase final del concurs que s’allargarà fins a les 7, amb l’acte de cloenda i lliurament de premis.
 
Un centenar d'alumnes exhibiran i competiran amb les seves creacions en les diferents categories (robots rastrejadors, robots minisumo, sumo, lego mindstroms i scratch). El concurs comptarà amb la participació d’alumnes i docents d’arreu de Catalunya i d’altres indrets de l‘Estat.
 
Entre tots els participants al Robolot 2012 es lliuraran 10.000 euros en premis que aniran dels 50 als 300 euros en metàl·lic, així com també premis en forma de material didàctic.
 
D'altra banda, el centre que hagi aconseguit un major nombre de premis (i que no hagi guanyat aquest guardó en l'edició anterior) s'endurà una estada d'una setmana per a dos alumnes i un professor a un centre del Consejo Superior de Investigaciones Científicas (CSIC) on podran treballar amb els seus investigadors.
 
Sumant més esforços
 
L’INS Garrotxa va començar l’any 2002 la robòtica educativa i, amb ella, va néixer el Robolot amb el doble objectiu d’incentivar l’esperit de recerca tecnològica entre els més joves i el de despertar la vocació tecnològica entre els alumnes d’Eso i pre-universitaris (Batxillerats i Cicles Formatius).
 
Des de l’any passat la Fundació Príncep de Girona organitza el certamen conjuntament amb l’INS Garrotxa. Una col·laboració a la que, aquest any, s’hi ha sumat també l’Ajuntament d’Olot, que entra a formar part de l’organització del Robolot.
Arxivat a