Cap de setmana de festa major a Les Preses

Redacció
11 d'octubre del 2012
La granota i els calabotins durant la festa major de l'any passat.
La granota i els calabotins durant la festa major de l'any passat.
La granota i els calabotins durant la festa major de l'any passat.

Les Preses inicia avui la seva festa major. La cercavila dels gegants, la granota i els calabotins donaran el tret de sortida a la gala, a partir de les vuit del vespre. Mitja hora més tard, al centre cultural, el periodista Toni Soler inaugurarà la festa de manera oficial amb el pregó. La nit acabarà amb el concert dels Bufa tu, que jo no puc i els Lax'n'Busto.
 
Divendres al matí, els més menuts podran gaudir de diferents tallers. A la tarda, la plaça Major acollirà una audició de sardanes i el ball dels gegants. A la nit, a l'envelat, hi haurà el novè sopar popular i posteriorment ball amb la selecció musical d'Albert Malla i l'elecció de l'hereu i la pubilla 2012.
 
La matinal de dissabte estarà dedicada als esports, amb un partit de futbol infantil entre el Bosc de Tosca i l'Olot C i un altra d'alevins entre Les Preses B i el CD Banyoles. A dos quarts de dotze, a la sala de lectura, La Pallassa Bleda portarà en escena l'espectacle "Els contes de la bleda". 
 
L'esport tornarà a centrar la tarda de dissabte, amb un campionat de botifarra i diversos partits de futbol, entre els que destaca el Bosc de Tosca - Montagut, de quarta catalana i Les Preses Manlleu, de futbol femení. Els més menuts tornaran a tenir un espai per a ells, a la plaça Major, amb l'espectacle Capses, de Toti Toronell, a dos quarts de cinc.
 
Els dj's Kurba i Albert Pujol posaran la música a l'envelat, entre dos quarts de deu i dos quarts de dotze, amb la discolight. A la mitjanit, a l'envelat, serà el torn del gran ball amb els Backwards i el dj Kurba.
 
Diumenge, darrer dia de la festa, els més matiners podran participar a la primera cronoescalada de Ràdio la Vall a Xenacs, amb sortida a dos quarts de nou del matí de l'escola la Bóbila. A dos quarts de deu, hi haurà una cercavila i una xocolatada. Al llarg del matí també hi haurà una missa, les finals del torneig de paddle o el concert de festa major, a càrrec de la Maravella. A la tarda, la mateixa orquestra oferirà una audició de sardanes i un concert. A les cinc, a la plaça Major, es celebrarà el tradicional Ball de les Cintes.
Arxivat a