Wert: «Sí, el nostre interès és espanyolitzar els alumnes catalans»

Amb l'objectiu que "se sentin tan orgullosos de ser espanyols com de ser catalans"

Redacció
10 d'octubre del 2012
El ministre d'Educació, Cultura i Esport, José Ignacio Wert
El ministre d'Educació, Cultura i Esport, José Ignacio Wert | ACN
El ministre espanyol d'Educació, Cultura i Esport, José Ignacio Wert Foto: ACN.

El ministre espanyol d'Educació, José Ignacio Wert, ha decidit cremar les naus en la seva croada contra l'escola en català i la immersió lingüística. En seu parlamentària, i responent a unes declaracions de la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, ha afirmat: "Sí, el nostre interès és el d'espanyolitzar els alumnes catalans." I per què? Doncs "perquè se sentin tan orgullosos de ser espanyols com de ser catalans."

"La consellera Rigau va dir l'altre dia que el nostre interès és el d'espanyolitzar els alumnes catalans. Doncs sí, el nostre interès és aquest, perquè se sentin tan orgullosos de ser catalans com espanyols, i que tinguin la capacitat de tenir una vivència equilibrada d'aquestes dues identitats, perquè les dues els enriqueixen", ha afirmat des del Congrés, enmig de grans aplaudiments.

També ha assegurat que l'assignatura d'història que s'imparteix a Catalunya és notablement diferent de la que s'imparteix a Espanya: aquí, l'assignatura es denomina "història"; allí, "història d'Espanya".

Wert s'ha expressat així responent a una pregunta del diputat del PSC Francesc Vallès, que li demanava que aclarís les declaracions fetes la setmana passada en contra de la immersió lingüística.

En declaracions als mitjans, Wert ja havia assegurat que l'augment de l'independentisme era degut a l'escola en català, i afirmava que "hi ha evidències" que relacionen el creixement de l'independentisme català "amb la direcció que ha portat el sentit educatiu".

A més, a través del diari El Mundo, el ministeri també va filtrar que estava estudiant la possibilitat de finançar col·legis privats catalans perquè imparteixin només educació en castellà.