Sant Joan les Fonts celebra una nova Fira de la Bruixeria

Redacció
05 d'octubre del 2012
576_1254841868bruixes_al_castell
576_1254841868bruixes_al_castell | Joan Guirado
Aquest cap de setmana es durà a terme la 7a Fira Internacional de Bruixeria de Sant Joan les Fonts. Enguany la cultura convidada a la fira serà el món dels víkings, la seva mitologia i la seva màgia. 
 
Per aquesta edició s’ha preparat un programa complet, variat i per a tots els públics, on s’alternaran les activitats més culturals, les conferències al Castell de Juvinyà, amb les de caràcter més lúdic, com les gimcanes, els espectacles de carrer, la cercavila, el ball de bruixes, el teatre, etc... 
 
La inauguració de la fira tindrà lloc el dissabte, dia 6 d’octubre, a les 11h del matí al Clot de l’Infern i anirà a càrrec de les autoritats municipals, els Bruixots dels Pirineus, els Gegants dels 4 elements, els Gegants de Sant Joan les Fonts, els responsables de l’escola de la Mariló Casals, la Dama Blanca i Ingo Schröder i els seus tambors xamànics, convidat especial de la fira 2012. 
 
Durant tot el cap de setmana, al Clot de l’Infern es durà a terme el mercat esotèric, on més de 50 parades especialitzades i espais de consulta estaran al servei dels visitants. Per aquells qui desitgin conèixer les seves capacitats extra-sensorials ho podran fer a la carpa gran amb la gent de l’Escola de la Mariló Casals. Els qui vulguin veure espectacles, degustar la cervesa vikinga, i gaudir de l’aire lliure ho podran fer al mateix prat. Al Castell, entre moltes altres conferències, hi haurà la presentació del projecte Cosmovisión La màgica unió amb els avantpassats, a càrrec de Rosa Collelldavall, presidenta de la fundació Fapci, i Miquel Àngel Guerau, secretari de la fundació. També durem a terme la presentació del llibre Ensoñación de chamán, a càrrec de José Luis Giménez i, com no, una conferència del convidat especial Ingo Schröder Runas y mitología vikinga,  entre d’altres. I, com sempre, comptarem amb la col·laboració especial de totes les bruixes i bruixots del municipi de Sant Joan les Fonts, i de la resta de la comarca, que amb les seves aparicions sorprenents i animació de carrer, faran de la fira un espai on gaudir en família de l’aire lliure i del coneixement del món dels elements de la natura i de les seves propietats. Enguany serà la gent d’Alma Cubrae qui realitzarà l’espectacle del vespre a la plaça Major i, alhora, qui farà aparicions i animació de carrer durant la tarda – vespre de dissabte 6 d’octubre, el mateix dia en el que es durà a terme el sopar popular de la fira 2012.