Els treballadors de Correus es manifesten contra les retallades

Un de quatre treballadors del sector, a les comarques gironines, no té plaça i encadena contractes temporals

Redacció
28 de setembre del 2012
576_1348824642735901
576_1348824642735901
Un dels treballadors que ha sortit a manifestar-se Foto: Marina López

A les comarques gironines hi ha un miler de treballadors de Correus i, d'aquests, entre el 20 i el 26% -depenent del mes- treballen amb contractes eventuals. Això vol dir que tenen un futur incert perquè no saben si podran arribar a tenir una feina estable o si després del darrer contracte els tornaran a renovar. Aquests és només un dels arguments pels quals quatre sindicats, CCOO, UGT, CSIF i SL han decidit fer una aturada i concentrar-se cada dijous a partir d'avui davant els centres de treballs de Correus per reivindicar els seus drets.

El delegat de CCOO, Mario Castillo, ha explicat que ha baixat dràsticament la contractació de personal eventual i això fa augmentar la càrrega de treball per a la resta de la plantilla. "A les carteries de Girona un carter ha de fer la feina de dos i assumir més d'un barri", ha assegurat. Segons els sindicats, a l'eventualitat s'hi han de sumar les baixes laborals no cobertes o jubilacions sense substituir.

A més, els sindicats asseguren que en el darrer conveni signat amb l'empresa van pactar consolidar places de treballadors eventuals i que aquest procés jha qeudat totalment aturat. "A les comarques gironines hi ha una eventualitat molt alta i intentem que l'acord es compleixi perquè la gent tingui l'oportunitat de tenir una plaça fixa", ha afirmat Castillo.

Els carters denuncien que cada vegada cobren menys per fer la mateixa feina i diuen que estan "farts" que l'Estat culpi els funcionaris "de tots els mals". 
A més, recorden que després de treure la paga extra de Nadal als funcionaris, l'Estat no ha assegurat que les retallades acabin aquí. "Volem mostrar el nostre rebuig a l'actuació del govern estatal que està desmantellant la prestació de serveis públics, i entre ells també el servei postal", ha ressaltat.

Aquest dijous una dotzena de treballadors de Correus s'han concentrat a les portes de l'oficina central de Girona. La intenció és continuar fent-ho cada dijous per denunciar "les polítiques de retallades contra el sector públic".