Els premis Jordi Pujiula donen el tret de sortida al cicle "Els grans interrogants de la ciència"

per Redacció , 24 de setembre de 2012 a les 10:11 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 24 de setembre de 2012 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La presentació dels tres treballs guanyadors dels Premis Jordi Pujiula 2012 per a treballs de recerca de Batxillerat en els àmbits científic i tecnològic, organitzats pel Patronat d’Estudis Històrics d’Olot i comarca, van donar el tret de sortida, el passat divendres, a la sisena edició del cicle “Els grans interrogants de la ciència”, d’accés gratuït i obert a tothom.

L’acte va comptar amb les exposicions dels autors premiats pels seus respectius treballs:


“Es quan dormo que hi veig clar”, d’Alba Bassets i Bosch, en la modalitat de Ciències de la Salut. Treball que intenta esbrinar les correlacions existents entre les alteracions del son i el rendiment acadèmic i, per què no, d’un possible fracàs escolar.

“Mongetes estressades”, de Sílvia Prat i Llongarriu, en la modalitat de Ciències; estudi de la germinació i l’efecte de l’estrès abiòtic en el Phaseolus vulgaris (fesol) a través del seguiment de la germinació, per tal d’estudiar-ne les diferències entre les diverses varietats de mongeta, comparant mètodes de germinació i sotmetent a alta salinitat i baixes temperatures (estrès abiòtic) aquestes varietats de mongeta. 


“Matemàtiques de colors”, d’Ariadna Matabosch i Reixach, en la modalitat tecnològica. Treball que té per objectiu principal l’elaboració d’un manual que permeti poder resoldre el cub de Rubik de 3x3x3 a qualsevol persona que no tingui cap coneixement previ. L’estudi està basat en les matemàtiques, l’art i l’arquitectura.

 

Participació