Tots els nens garrotxins ja són a classe

La gran majoria d'alumnes van tornar a les classes ahir, excepte els de Les Preses, que per un retard en la construcció del nou centre, ho han fet avui

Redacció
13 de setembre del 2012
Els alumnes de Les Preses, ja a classe, han estat els últims en començar aquest matí
Els alumnes de Les Preses, ja a classe, han estat els últims en començar aquest matí | Joan Guirado
Els alumnes de Les Preses, ja a classe, han estat els últims en començar aquest matí Foto: Joan Guirado

Els nens i nenes de Les Preses, que en aquest inici de curs han comptat amb un dia més de vacances forçós, han començat avui les classes, la gran majoria als barracons del Centre Cultural. Un retard en l'obra -que està previst que s'entregui a mitjans d'octubre-va provocar que ahir, dia en que a tot Catalunya començaven les classes, no poguessin tornar a les aules. Aquest matí, però, puntualment a les nou i davant una expectació lluny del normal, els menuts han pogut trepitjar les classes i retrobar-se amb els seus companys.

Pel que fa a l'inici del curs escolar a la Garrotxa, tret d'aquesta incidència, tot ha anat com s'esperava. La ressaca de Festes del Tura, els plors dels més menuts que trepitjaven per primer cop una classe i les ganes per tornar a veure els amics, han estat els trets predominants en aquest inici de curs.

8.100 nens i nenes de la Garrotxa, una vuitantena més que l'any passat, estudiaran aquest any als diferents centres de la comarca. Tindran un total de dotze professors menys, arran de la distribució de professorat, per temes econòmics, que ha fet la conselleria d'Ensenyament. La ràtio per professor, aquest 2012, se situa en 23 alumnes.