Alcohol, aigua i paperets: la Turinada no canvia

Redacció
10 de setembre del 2012
576_1347283249foto_(2)
576_1347283249foto_(2)



Hi ha tradicions que no canvien, i la Turinada és una d'aquestes. Els ingredients bàsics, alcohol, aigua i paperets, els posaven els participants. L'organització, a càrrec dels Murruts, la música i la seguretat.

La d'aquest any, amb una sola feixa, ha estat una de les turinades més participatives dels darrers anys, a la vegada que de les més tranquil·les a nivell d'incidències. La Bandarra Street Orkestra, Bloc Quilombo, Pim Pam Pum Músics, Sambalé, Marrinxos-Band, PercuArt i VanDalmogàvers van ser les bandes responsables de posar música a prop de tres hores de cercavila per fer poc menys d'un quilòmetre.

Joves i no tant joves van deixar la vergonya de banda per unes hores i ho van donar tot, sota l'atenta mirada de pares i oncles, que omplien les voreres dels carrers Onze de Setembre i Mulleras, buscant entre la multitud als de casa, que en la majoria dels casos, s'amagaven perquè no els veiessin.

Tradicions, sovint discutides per la ingesta desmesurada d'alcohol, que mouen masses i posen les del Tura en el mapa de les festes catalanes.

Arxivat a