Canvi de tendència en l'alcohol: més supermercat, menys bar

Propietaris de bars a Olot calculen que ha disminuït en deu anys prop d'un 85% la compra de combinats als establiments. Per contra, les prestatgeries dels supermercats estan buides

Redacció
07 de setembre del 2012
576_1347025518foto
576_1347025518foto
El 2002, el propietari del pub Lucky Luck, d'Olot, Joan Estartús, comprava quatre caixes de whisky, cinc de vodka o cinquanta barrils de cent litres de cervesa cadascun, per proveir de líquid les goles dels molts olotins que allargaven fins tard les nits de Festes del Tura. El 2012, en fa menys de la meitat del que gastava fa deu anys enrere, quan en moltes ocasions, li faltaven provisions.

El d'Estartús, que regenta un dels locals amb més història de la ciutat i que, diumenge, tornarà a muntar festa grossa amb la tradicional festa del Dalton -combinat que prepara en exclusiva i del qual en té el secret molt ben guardat-, no és un cas aïllat. La gran majoria de propietaris de locals d'oci nocturn, així com també els responsables d'entitats que munten barraques al centre de la ciutat, han notat que en els darrers anys, la tendència de comprar combinats ha anat disminuint.

"Abans, valia la pena fer tres barres al carrer i llogar més de trenta persones per treballar. Ara, no val la pena ni muntar una barra a l'exterior i en fem prou amb cinc o sis de personal", exclama el propietari d'un d'aquests locals d'oci nocturn de la ciutat, quan fa memòria de com ha canviat la situació.

Per als empresaris, aquesta baixada de volum de negoci en la venda d'alcohol -en les festes considerades com les més alcohòliques de Catalunya- és fruit de l'anomenat 'botellón'. Una bona mostra de que això pot ser així, és que les prestatgeries que exposen els destilats de la gran majoria de supermercats que hi ha a la ciutat estan buides i, amb joves a la porta desitjant comprar una d'aquelles ampolles que els farà perdre la nit de vista, esperen que els reomplin els prestatges per passar aquests cinc dies de festes.

Aquesta és la comanda que el Pub Lucy Luck d'Olot ha rebut per aquestes festes.
Arxivat a