«Operació Garzón» s'estrenarà dissabte vinent a Olot

Redacció
03 de juny del 2012
L'exjutge Baltasar Garzón.
L'exjutge Baltasar Garzón. | Reuters / ACN
L'exjutge Baltasar Garzón. Foto: Reuters / ACN.

El documental Operació Garzón contra l'independentisme català, impulsat per Llibertat.cat i Zeba Produccions s'estrenarà dissabte que ve, 9 de juny, al Teatre Principal d'Olot. Serà en un acte organitzat per l'Assemblea de l'Esquerra Independentista de la Garrotxa (AEIG) i Maulets que durarà tot el dia i inclourà, com a aspecte destacat, un homenatge als independentistes que van ser detinguts l'any 1992 per la seva suposada pertinença a Terra Lliure i que van ser torturats i encausats en un sumari dirigit pel jutge Baltasar Garzón. L'acte comptarà amb la presència de diferents personalitats i artistes convidats. El documental que aborda aquests fets ha estat finançat a través del micromecenatge.

L'homenatge als encausats i la projecció en primícia del documental tindrà lloc al Teatre Principal d'Olot a partir de les set de la tarda. Segons han explicat els organitzadors, l'acte comptarà amb la presència de diferents personalitats i artistes convidats que faran el seu particular homenatge als detinguts, mitjançant la lectura de poemes, la interpretació de cançons i l'exposició de la seva visió dels fets. Bona part dels homenatjats seran presents a l'acte.

Tot i així, l'AEIG i Maulets han previst una jornada plena d'activitats com ara la celebració d'un dinar popular amb actuacions musicals al passeig de la Muralla. Les activitats previstes començaran a dos quarts de dues del migdia amb una demostració de la Colla Bastonera Picadits de Vilassar de Mar, un dinar popular i les actuacions musicals de Marta Rius i Marcel Caselles. Una vegada finalitzades les activitats la carrer, l'acte continuarà al teatre.

D'altra banda, també s'homenatjarà el difunt advocat Sebastià Salelles, que va denunciar les tortures al Tribunal d'Estrasburg i es va encarregar de la defensa dels joves independentistes detinguts.

Les entrades per l'acte al teatre es poden adquirir al preu simbòlic de tres euros a través del Telentrada. El documental, produït pel portal independentista Llibertat.cat i la productora Zeba Produccions, repassa l'onada repressiva del 92 a través de les veus dels independentistes encausats i represaliats i fa una cronologia de les detencions i denúncies de tortura.