L'ensenyament públic convoca vaga el 22 de maig

Redacció
07 de maig del 2012
Els mestres tornen a la vaga
Els mestres tornen a la vaga | ACN
Els mestres tornen a la vaga Foto: ACN

Els sindicats de l'àmbit educatiu han arribat a una acord unitari per convocar una vaga a l'ensenyament públic pel proper 22 de maig. Amb aquesta mesura, els sindicats volen mostrar la seva oposició a les retallades de Rigau i Wert, que qualifiquen "d'injustes i inútils" i que adverteixen, afectaran en la qualitat de l'ensenyament públic a Catalunya. Asseguren que l'augment d'hores de docència i l'augment de ràtio, no només deixarà sense feina 2.800 mestres i professors, sinó que empitjorarà les condicions de l'alumnat, a qui no es garantirà l'atenció personalitzada. Els sindicats fan una crida a la societat civil perquè se sumi a la manifestació del dia 22 i confien en què la protesti tingui també un abast estatal.
 
La convocatòria dels sindicats arriba després que Rigau hagi fet públiques les mesures que aplicarà del ministeri. Els sindicats critiquen que Rigau no hagi optat per no aplicar les mesures. Des de ASPEPC-SPS, Xavier Massó, ha assegurat que el decret té caràcter de normativa bàsica però que "és una invasió de competències tan flagrant i evident que no hi ha cap necessitat de seguir-la". Massó ha destacat que hi ha comunitats autònomes que s'han negat a tirar endavant les mesures. 

Per la seva banda, Rosa Cañadell, portaveu d'USTEC-STEs, defensa que les retallades no serveixen per fer front a la crisi, sinó per allargar-la i "tenir el temps suficient perr desballestar l'estat del benestar incipient" . Per això, Cañadell qualifica les retallades "d'inútils i injustes" pel professorat que treballarà en pitjors condicions i per l'alumnat que cada vegada ho tindrà més difícil per gaudir d'un ensenyament de qualitat. Cañadell acusa la consellera d'ajudar a aquest "desmantellament" de l'ensenyament públic del país en comptes de defensar-lo. 

Els sindicats han fet coincidir aquesta vaga amb altres mobilitzacions que comencen la setmana vinent amb jornades de lluita amb xerrades als centres i localitats i concentracions municipals i que també compten amb la manifestació social el 12 de maig. Per això, els propers dies, els sindicats treballaran per aglutinar el màxim de sectors possibles i confien en què s'hi sumin també, els professionals universitaris, les escoles bressol i l'ensenyament d'adults i fins i tot el sector de l'ensenyament privat. A més a més, han anunciat que en algunes comunitats autònomes també s'està estudiant la convocatòria de vaga per la qual cosa, podria tenir abast estatal.