Presenten a Beget «Les Garrotxes» número 9

La revista dedica el seu dossier al contraban i a l'estraperlo

Les Garrotxes
Les Garrotxes | Les Garrotxes
Redacció
17 d'abril del 2012
El número 9 de Les Garrotxes, la revista semestral de patrimoni i etnologia de la Vall de Camprodon, l’Alta Garrotxa, la Garrotxa, el Pla de l’Estany i la Vall de Llémena, ja és als quioscos i llibreries i es presentarà el proper dissabte 20 d'abril a l'església de Sant Cristòfol de Beget.

En aquesta ocasió, el dossier central està dedicat al contraban i a l’estraperlo, i inclou el testimoni en primera persona de dones i homes que a la postguerra i fins a la dècada de 1960 van practicar aquelles formes de comerç il·legal, sovint posant en perill la seva vida. També hi parlen antics guàrdia civils que havien perseguit i s’havien enfrontat als contrabandistes.

A la resta de seccions, la Conversa està protagonitzada pel banyolí Joan Olivas (conegut sobretot per la seva faceta d’actor); el Retrat de Família es dedica a la família Torrent-Moret del Colell de Llanars, mentre que els perfils corresponen a la Lita de Fontsabeu, de Llorà; en Menció del poste de la República, a Palol de Revardit; i en Pep de can Peligre, de Sant Jaume de Llierca.

Completen el número 9 de Les Garrotxes les habituals seccions de caire literari, els apartats de patrimoni, la recerca en arxius fotogràfics, dues propostes de rutes a peu, uns reportatges sobre una entitat i una empresa i una selecció de novetats editorials. Una cinquantena d’especialistes (historiadors, historiadors de l’art, biòlegs...) i periodistes del territori han participat en la confecció d’aquest número.

Presentació a Beget

La primera presentació del nou lliurament de Les Garrotxes tindrà lloc aquest dissabte 21 d’abril, a les sis de la tarda, a l’església de Sant Cristòfol de Beget. Hi intervindran l’alcalde de Camprodon, Esteve Pujol; el col·laborador de la revista i conegut muntanyenc Kim Agustí; el director de la publicació, Ramon Estéban; i el director de l’editorial Gavarres (editora de la revista), Àngel Madrià. S’hi espera l’assistència d’algunes de les persones que han donat el seu testimoni en el dossier decontraban i estraperlo o que són protagonistes en algun dels apartats d’aquest número.