Unió de Pagesos vol una llei de caça per regular la superpoblació

per NacióGarrotxa , 4 de març de 2012 a les 13:41 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 4 de març de 2012 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Durant l'onzè congrés d'Unió de Pagesos (UP) a Girona, el sindicat ha demanat l'aprovació d'una llei de caça catalana que permeti regular la superpoblació de fauna salvatge al territori i que garanteixi indemnitzacions als pagesos que pateixin danys en les seves infraestructures o conreus a causa d'aquests animals.

El sindicat ha constatat que, en els últims anys, hi ha hagut un augment important d'animals salvatges els quals han provocat pèrdues molt elevades i fins i tot, en algunes zones, els pagesos han hagut d'abandonar camps i cultius. UP també ha demanat una nova normativa entorn a les plagues que permeti tractar-les com a "situacions excepcionals" que quedin al marge de la regulació de caça.


El coordinador nacional d'Unió de Pagesos, Joan Caball, ha destacat que l'administració ha "d'evitar" que la fauna salvatge, i la fauna salvatge cinegètica -aquella que es pot caçar com conills o senglars- puguin causar danys als pagesos. Segons Caball, en el cas de la fauna cinegètica, "no es pot resoldre sempre mitjançant les batudes dels caçadors". El sindicat ha demanat "compensacions justes" per als pagesos que hagin patit algun desperfecte en els seus camps i infraestructures. 

 

Participació