Farts dels senglars a les comarques gironines

Ecodiari
15 de febrer del 2012
Caça del senglar al Pla de l'Estany Foto: Arxiu

Unió de Pagesos de Catalunya exigeix a l’Administració catalana que prengui la iniciativa per tal d’acabar amb els danys que els porcs senglars causen als cultius de les comarques de Girona. El sindicat va transmetre aquesta petició als representants del departament d’Agricultura, Ramaderia, Alimentació i Medi Natural en el transcurs d’una reunió que va convocar el passat dia 7 de febrer a Cornellà del Terri per tractar aquesta qüestió i a la qual van assistir uns 60 pagesos i pageses afectats.
 
En aquest sentit, la majoria de la pagesia afectada considera que la feina que fan els caçadors per controlar la població de porcs senglars no és prou efectiva perquè els danys als conreus han augmentat de manera important els darrers anys, tot i que la Federació de Caça argumenta que l’últim any s’han abatut 2.000 senglars menys a causa de la disminució de població.
 
Unió de Pagesos recorda que en una sola propietat s’han peritat pèrdues pels danys dels senglars a les collites de blat de moro, gira-sol i sorgo per un valor de més de 25.000 euros durant el 2011, i que en total les pèrdues pugen a centenars de milers d’euros.
 
El sindicat també va aconseguir que sigui l’Administració catalana la que, a partir d’ara, s’encarregui de rebre les comunicacions dels danys detectats per la pagesia i ho comuniqui a les societats de caçadors, instant-les a una actuació immediata, des dels primers danys, per poder aturar les destrosses. D’aquesta manera el pagès podrà controlar l’eficiència d’aquesta actuació, i en cas que no doni el resultat esperat l’administració es compromet a buscar altres solucions.