Casar-se i divorciar-se davant del notari per alleugerir els jutjats

Nació Digital
01 de febrer del 2012
Una parella a punt de casar-se.
Una parella a punt de casar-se. | Flickr
Una parella d'enamorats a punt de casar-se. Foto: Flickr.

El ministre de Justícia espanyol, Alberto Ruiz Gallardón, ha anunciat aquest dimecres que impulsarà una llei de mediació i una altra de jurisdicció voluntària amb l'objectiu de descongestionar els tribunals. En declaracions a la cadena Cope, ha dit que hi ha molts assumptes que es podrien dirimir d'aquesta forma, i ha posat com a exemples els processos de divorci voluntari i els matrimonis. És una de les mesures que proposa per solucionar el col·lapse que pateixen molts jutjats, al costat d'altres ja anunciades com la intenció de cobrar per recursos després d'una primera sentència per reduir el volum de litigis de l'Estat.

Ruiz Gallardón ha explicat que "a través d'una llei de mediació i a través d'una llei de jurisdicció voluntària, molts assumptes que en aquests moments estan encallant els tribunals" es resoldran "amb plenes garanties per als ciutadans davant d'altres funcionaris i organismes".

I n'ha posat exemples. "No té sentit -ha dit- que un divorci de mutu acord, que exigeix una constatació de l'acord per ser executat, no pugui ser directament formalitzat per les parts davant d'un notari, i que hagin d'iniciar necessàriament un expedient judicial". "I el mateix li dic pel que fa al matrimoni", ha reblat.