Càrniques Celrà entra a formar part de l’Escorxador del la Garrotxa

Serà soci participatiu. La càrnia posa en marxa una de porcí que ocuparà 200 persones

La Garrotxa.info
31 de gener del 2012
La nova nau de càrniques Celrà
La nova nau de càrniques Celrà
La nova nau de càrniques Celrà

Càrniques Celrà ha facturat 20 milions d’euros el 2011 i preveu augmentar la xifra de negoci en un 80% el 2012, fins als 100 milions d’euros. Aquest mes de Gener  Càrniques Celrà ha entrat a formar part de l’Escorxador del la Garrotxa com a soci participatiu. Però aquesta no és l'única bona notícia, l'empresa gironina ha posat en marxa una nova sala d’especejament de porcí en la que preveu crear-hi 200 nous llocs de treball. L’empresa, que va néixer com a divisió frigorífica de Càrniques Juià, ha fet en aquesta operació una inversió de 18 milions d’euros. El projecte ha comptat amb el suport del Departament d’Empresa i Ocupació a través d’Invest in Catalonia, l’àrea de promoció i atracció d’inversions de la direcció general d’Indústria.
 
Càrniques Celrà disposava fins ara d’una cambra de congelació, i per tant únicament emmagatzemava i comercialitzava producte. L’actuació realitzada permetrà ampliar l’activitat amb la transformació de les carns de porcí en productes especejats en funció del seu destí.
 
Amb aquesta inversió, l’empresa ha doblat la superfície de les instal·lacions fins a 13.217 m². L’empresa preveu que la plantilla pugui augmentar fins als 500 treballadors quan les instal·lacions estiguin a ple rendiment.
 
La capacitat de producció es situarà aquest 2012 en 50.000 tones de carn, el 80% de les quals es destina a exportacions.L’empresa treballa, entre d’altres, amb els mercats de Corea del Sud, Japó, Rússia i Honk Kong. La producció màxima augmentarà gradualment fins a 120.000 tones anuals.