L'Associació de Municipis per la Independència s'internacionalitza

L’entitat traslladarà el seu missatge sobiranista a organismes internacionals com la Comissió Europea o les Nacions Unides. La decisió és fruit de la primera reunió de la comissió executiva, celebrada a Vic. on va particar l'alcalde d'Olot

Redacció
24 de gener del 2012
Josep Maria Vila d'Abadal ha presidit la primera trobada de la comissió executiva de l'AMI.
Josep Maria Vila d'Abadal ha presidit la primera trobada de la comissió executiva de l'AMI. | Ajuntament de Vic
Josep Maria Vila d'Abadal ha presidit la primera trobada de la comissió executiva de l'AMI. Foto: Ajuntament de Vic

L’Associació de Municipis per la Independència (AMI), creada a Vic el passat 14 de desembre de 2011, ja rutlla. La seva  comissió executiva es va reunir per primer cop aquest dilluns a Vic. A la trobada es va marcar el calendari d’actuacions i es va definir l’estratègia que se seguirà en els propers mesos. Destaca l’acord per internacionalitzar l’actuació de l’entitat.

Així,  es va marcar un calendari de relacions institucionals per donar a conèixer l’associació a diferents estaments governamentals. Entre aquests hi ha el Govern de Catalunya, el Parlament i fins i tot altres organismes internacionals com la Comissió Europea o les Nacions Unides.

Entre altres objectius, l’AMI treballarà per aconseguir el màxim d’adhesions de municipis i d’altres organismes que representin el món municipal, com consells comarcals i diputacions. En aquest marc, també es va acordar crear una comissió per col•laborar amb les diferents entitats, assemblees o organitzacions que en aquests moments ja treballen per la independència de Catalunya.

En les properes setmanes, l’entitat configurarà el consell directiu. Finalment, es va acordar iniciar les tasques per definir una bona estratègia de comunicació.

Josep M. Vila d’Abadal, alcalde de Vic i president de la comissió executiva, va presidir la reunió. Hi van assistir tota la resta de membres de la comissió: Josep M. Roigé, alcalde de Balaguer; Josep M. Corominas, alcalde d’Olot; Josep Andreu, alcalde de Montblanc; el regidor Domingo Tomàs, en representació de l’alcalde de Tortosa; Josep M. Cervera, alcalde del Port de la Selva; Josep Manel Ximenis, alcalde d’Arenys de Munt; Juli Gendrau, alcalde de Berga; Laura Vilagrà, alcaldessa de Santpedor; David Rodriguez, alcalde de Solsona; i Jordi Munell, alcalde de Ripoll. L’alcalde de Girona, Carles Puigdemont, va assistir-hi com a convidat.

Precisament, la propera assemblea de l’AMI se celebrarà a Girona el mes de juny.