Carrefour no aplicarà l'IVA als clients més grans de 65 anys

Es podran estalviar uns 225 euros anuals

per Nació Digital, 17 de gener de 2012 a les 14:55 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 17 de gener de 2012 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El supermercat Carrefour situat a l'entrada de Girona. Foto: Anna Camps.

La cadena de supermercats Carrefour no cobrarà l'IVA del voltant de 4.000 productes als clients de més de 65 anys. La iniciativa, que s'engega a partir d'aquest dimarts, permetrà estalviar entre 225 i 250 euros a l'any de mitjana a les llars amb persones grans, segons càlculs de l'empresa.


El descompte serà per als productes de carnisseria, peixateria, xarcuteria, fruiteria o del forn de pa, per exemple, i s'estén a tots els establiments de la cadena, així com també al comerç electrònic de Carrefour. Segons el director de la cadena a Catalunya, Antonio Cutillas, la iniciativa beneficiarà "molts col·lectius", ja que "alguns aturats estan subsistint amb la pensió de majors de 65 anys".

El que Carrefour ha batejat com a 'Pla 65+' és una "iniciativa pionera" a Europa, segons el gerent de Carrefour a la demarcació de Girona, Christian Noguera, i es preveu que es dugui a terme indefinidament, tot i que al març se'n farà una primera avaluació. El descompte s'aplica a partir d'aquest dimarts a tots els establiments de l'empresa a l'Estat espanyol i també al comerç electrònic de Carrefour.


Els productes als quals s'aplica el descompte són els de les seccions de carnisseria, peixateria, fruiteria, forn de pa, xarcuteria, pastisseria, plats preparats, ous, verdures, hortalisses i formatges. Segons Carrefour, aquests productes representen el 65% de les compres d'alimentació que duen a terme els majors de 65 anys, i tenen un IVA del 4 o del 8%.

En total es tracta de més de 4.000 productes, dels quals un 82% procedeixen de l'agricultura i la ramaderia de l'Estat. Així mateix, l'empresa concreta que els proveïdors dels productes del 'Pla 65+' són, en un 86%, pimes espanyoles, de manera que la companyia "potencia de forma paral·lela" la compra de productes estatals, segons Carrefour.


Segons remarca l'empresa, l'objectiu d'aquesta mesura és ajudar el col·lectiu de majors de 65 anys, el "més vulnerable i nombrós". En aquest sentit, recorda que a l'Estat, amb 7,9 milions de persones més grans de 65 anys, el col·lectiu suposa el 16,9% de la població. Pel que fa a les comarques gironines, hi ha 118.000 persones majors de 65 anys, és a dir, un 16% de la població, segons dades de l'INE. D'altra banda, segons el mateix INE, el Ministeri de Treball i l'Imserso, el 86% dels majors de 65 anys de l'Estat rep una pensió, i la pensió mitjana se situa als 810 euros, mentre que la mínima baixa fins als 347.

Per poder beneficiar-se del descompte, els més grans de 65 anys hauran de donar-se d'alta al Club Carrefour (un tràmit gratuït) i acreditar que tenen almenys aquesta edat per obtenir la targeta '65+'. D'aquesta manera, en presentar la targeta a caixa, es descomptarà als clients l'IVA de forma automàtica en el moment del pagament. Així mateix, és compatible amb altres ofertes o promocions o amb el descompte de l'1% que s'aplica als usuaris de la targeta Carrefour Pass Visa.

 

Participació