El Govern vol fer net de purins

La Generalitat impulsa una Comissió Interdepartamental de Nitrats i la seva Biodigestió.

per Q.S./Redacció, 24 de novembre de 2011 a les 14:10 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 24 de novembre de 2011 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Foto: Adrià Costa

El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural ha impulsat una Comissió Interdepartamental per abordar d’una manera transversal la problemàtica actual de la gestió dels excedents de nitrogen en zones vulnerables.

 
Amb aquest objectiu aquest dilluns es va celebrar una reunió per tal d'abordar els eixos més importants que hauria de tractar aquesta Comissió, entre els quals s'hi troben l’aplicació de la Directiva de nitrats; la millora de la gestió de les dejeccions ramaderes i els nous tractaments; els plans de millora de la fertilització, i l’impuls d’un pla de biodigestió de purins.


Pel departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural aquesta comissió ha de ser "bàsica" perquè totes les actuacions que s’estan fent i les que es preveu fer tinguin el màxim consens entre totes les administracions implicades. L'objectiu és millorar l’efectivitat de les mesures i de permetre avaluar els resultats obtinguts perquè arribin a tot el sector implicat.
 

A la reunió hi van assistir el director general d’Agricultura i Ramaderia, Miquel Molins. Per part del Departament de Territori i Sostenibilitat, van participar el director de l’Agència de Residus de Catalunya, Josep M. Tost, la directora general de Qualitat Ambiental, Assumpta Farran, el director de l’Àrea de Gestió del Medi de l’Agència Catalana de l’Aigua, Diego Moixó. Finalment, El Departament d’Empresa i Ocupació va estar representat per la directora de l’Institut Català de l’Energia, Maite Masià.

La primera conclusió de la trobada fou establir que interlocució amb el sector es farà a través de la Mesa de Fertilització Agrària, que serà convocada pròximament.

 

Participació