Creixen un 50% les visites a Sant Aniol i Sadernes

La majoria dels visitants tenen com a destí el paratge de Sant Aniol i les gorgues

Redacció
19 d'octubre del 2011
Des de la primavera fins a ben entrada la tardor, milers de persones venen al sector de Sant Aniol. Sovint estacionen les vehicles fora de les zones delimitades per a tal efecte ocasionant problemes de trànsit, en alguns casos fins al punt de no permetre el pas de vehicles.
Des de la primavera fins a ben entrada la tardor, milers de persones venen al sector de Sant Aniol. Sovint estacionen les vehicles fora de les zones delimitades per a tal efecte ocasionant problemes de trànsit, en alguns casos fins al punt de no permetre el pas de vehicles. | CAG.
Des de la primavera fins a ben entrada la tardor, milers de persones venen al sector de Sant Aniol. Sovint estacionen les vehicles fora de les zones delimitades per a tal efecte ocasionant problemes de trànsit, en alguns casos fins al punt de no permetre el pas de vehicles. Foto: CAG.

Durant el període de regulació de l'accés motoritzat d'aquest 2011, que va començar per Setmana Santa i va finalitzar al setembre, un total de 24.701  persones han passat pel Punt d'Informació de Sadernes, segons el Consorci de l'Alta Garrotxa. A aquestes, cal afegir-hi les que han vingut els mesos de juny i juliol entre setmana o fora de l'horari de regulació i també, tot i que minoritàriament, les que accedeixen a la vall des de altres punts, sense passar pel PI.

La majoria dels visitants, com ha passat en temporades anteriors, han vingut a visitar Sant Aniol o bé per banyar-se a les gorgues.

A l'entorn de 70% d'aquestes visites s'han produït en caps de setmana, amb una desena de dies en els quals s'ha superat la xifra de 500 visitants, fet que en temporades anteriors havia estat més aviat excepcional.

El dia de més afluència ha estat el 25 de juny, coincidint amb l'endemà de la festivitat de Sant Joan, que aquesta temporada va caure en divendres, amb un total de 718 persones comptabilitzades al Punt d'Informació. Contràriament, el dia de menys afluència va ser el 4 de setembre, amb un total de 91 visites.

La mitjana de freqüentació diària ha augmentat un 50%, mentre que l'afluència durant el mes d'agost ha incrementat, en termes absoluts, un 40%, amb un total de 11.0011 visitants comptabilitzats.