1 de 10

Les dues estacions d'esquí del Ripollès ja estan a punt per obrir la temporada

Si les previsions meteorològiques acompanyen, Vallter2000 obrirà el 26 de novembre i la Vall de Núria el 3 de desembre. Els dos complexes han integrat millores a les pistes i als accessos

per NacióGarrotxa, 15 de novembre de 2011 a les 14:08 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 15 de novembre de 2011 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Les instal·lacions de les pistes ja estan a punt. Foto: Laura Busquets /ACN

Les estacions d'esquí del Ripollès, Vallter2000 i Vall de Núria, ja ho tenen gairebé tot a punt per començar la temporada d'hivern amb millores a les pistes i als accessos. Pel que fa a Vall de Núria s'ha millorat l'estat de les pistes i la seguretat. Si les previsions meteorològiques acompanyen, Vallter 2000 obrirà el 26 de novembre, mentre que Vall de Núria ho farà el 3 de desembre.


El director de Vallter 2000, Enric Serra, ha explicat que per a la temporada que està a punt de començar, l'estació ha intentat "adaptar-se a la crisi global que patim tots". Per aquesta raó, no s’han fet grans inversions, "tot i que hem intentat millorar tot el què ja tenim". L'estació ha invertit 500.000 euros en adequar els talussos de tota l'estació i revisar les instal•lacions perquè estiguin correctes.

A més, també s'han millorat trams de pista com per exemple la zona d'arribada del teleesquí a Bac Barquins, la zona intermitja de la pista del Clot o la zona d'arribada al Bac Puig dels Lladres. D'altra banda, s'han instal•lat diversos paravents a diferents punts de l'estació per a un millor aprofitament de la neu.


Pel que fa a Vall de Núria, la responsable comercial, Mireia Alerm, ha explicat que s'ha millorat l'estat de les pistes i les instal•lacions. Pel que fa a l'accessibilitat, s'han executat dues actuacions. D'una banda, l'ampliació de la capacitat d'aparcament a l'estació de Ribes Enllaç, i per l'altra, la millora dels accessos i mobilitat de les andanes a l'estació de Queralbs.

Alerm també ha destacat que Vall de Núria ha ampliat en 10 dúplex per a sis persones la capacitat d'allotjament al complex. A més, també s'han habilitat 10 habitacions familiars, pensades per a quatre persones, ubicades al nou edifici de Sant Josep, que complementen en 100 places més l'actual capacitat d'allotjament.Accessos i seguretat

Segons ha explicat Serra, Vallter 2000 ha asfaltat diversos trams dels tres quilòmetres i mig de carretera que separen Setcases i Vallter 2000. A més, s'ha sanejat i buidat les xarxes de protecció contra allaus per millorar la seguretat.

Per la seva banda, la responsable comercial de Vall de Núria ha destacat que s'ha instal•lat nous paravents, noves senyalitzacions, matalassos, xarxes, balises i paviments per millorar i garantir la seguretat dels clients. El responsable de pistes, Quim Sabata, ha explicat que en qüestió de seguretat no hi ha cap normativa a seguir a nivell legal i, per això, cada estació, executa un pla sota els propis criteris. En el cas de Vall de Núria, el responsable assenyala que l'estació està en zona boscosa i per això "es protegeix tot allò amb què els esquiadors poden tenir impactes directes". A l'estació s'han muntat gairebé 600 matalassos protectors i tres quilòmetres de xarxa per evitar que els clients caiguin pels talussos o els murs.


Preus del forfet

Durant la temporada alta, el preu del forfet de dia a Vallter 2000 és de 33 euros, mentre que en temporada baixa és de 24. El forfet de temporada té un preu fixat en 500 euros, però es pot aconseguir un descompte del 10% si es compra abans del 20 de novembre. A aquest descompte s'hi suma un 10% per a famílies nombroses o el 50% per als joves del Ripollès.

A Vall de Núria el pack de forfet i el cremallera té un cost de 29'50 euros per als adults, i per als nens 22,15. Pel que fa al forfet de temporada, aquest té un cost de 429 euros. Alerm ha assenyalat que l'estació no només és per esquiar "sinó que té moltes més activitats per a tota la família". La responsable ha afegit que es pot visitar el santuari, la zona lúdica o "l'exitós" parc dels trineus.

Vall de Núria disposa d'11 pistes de diferents nivells amb una superfície esquiable de 7,6 km i cinc remuntadors. Vallter 2000 té 12 pistes de diferents nivells i amb desnivells esquiables de fins a 700 metres.


Vallter 2000, en una situació delicada

D'altra banda, tal com va publicar ElRipolles.info, la situació econòmica de l'estació de Vallter 2000 és delicada i perilla la seva continuïtat. En un comunicat que ha fet públic la Mancomunitat de la Vall de Camprodon (integrada pels municipis de Setcases, Vilallonga de Ter, Llanars, Camprodon, Molló i Sant Pau de Seguries), els alcaldes asseguren que han iniciat negociacions amb les administracions públiques catalanes amb l'objectiu de buscar una fórmula de gestió pública que salvi l'estació d'esquí. Un extrem que el delegat del Govern, Eudald Casadesús, ha negat en declaracions a aquest diari. En aquest sentit ha lamentat que la Mancomunitat hagi emès una informació incorrecta i ha manifestat el seu convenciment que l'estació se'n sortirà.

Els representants polítics són conscients de la importància de l'estació d'esquí per a l'activitat econòmica i turística de zona. Amb tot, la direcció de Vallter 2000 no ha volgut fer cap comentari al respecte.

A les cotes mitjanes i altes ja hi ha neu. Foto: Laura Busquets /ACN
Participació