Mas-Colell garanteix que els retards en els pagaments no aniran més enllà de 2011

El Govern ha suspès durant dos mesos els pagaments a les residències d'avis concertades

Nació Digital
28 de setembre del 2011
Andreu Mas-Colell ha intentat generar un missatge de tranquil·litat.
Andreu Mas-Colell ha intentat generar un missatge de tranquil·litat. | ACN
Andreu Mas-Colell ha intentat generar un missatge de tranquil·litat. Foto: ACN

El conseller d'Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, ha garantit aquest dimecres que els retards en els pagaments de la Generalitat no aniran més enllà de final d'any en el seu conjunt. En declaracions als periodistes, ha subratllat que aquesta situació entra "dins de la rutina" en temps complicats, i ha afegit que s'estan acordant amb institucions que tinguin marge de maniobra de tresoreria. "Tranquil·litat, no hi haurà cap persona que hagi de patir per això. Li puc donar totes les garanties", ha assegurat Mas-Colell, que ha remarcat que aquests retards són una "proporció molt petita" de tots els pagaments que ha de fer la Generalitat.

Mas-Colell ha demanat no dramatitzar sobre això, perquè es tracta d'una situació "transitòria" en la qual es troben institucions de tota Europa. La Generalitat, ha dit, està portant a terme un procés "perfectament ordenat, dialogat i coordinat" amb tots els departaments per tal de fer front a aquesta "punta de pagaments" que es produeix en aquest moment d'any.



Ha indicat que s'estableixen quines són les prioritats i només es demanen ajornaments en el pagament en el cas que les institucions que hagin de rebre els fons tinguin marge de maniobra. "És una cosa en certa forma de rutina, no és ni molt menys la primera vegada", ha insistit el conseller, que també ha dit que entén que ara tothom estigui "sensible" amb aquest tema i tingui "l'ai al cor". "Però no hi ha d'haver ais al cor. Això és rutina en temps complicats", ha reblat.

La demanda de tranquil·litat de Mas-Colell arriba l'endemà que centres concertats com residències d'avis i entitats d'atenció als discapacitats van saber que, de moment, no rebran els ingressos previstos pels mesos de setembre i octubre. Ahir al vespre, el Departament de Benestar i Familia i les entitats prestadores de serveis van acordar crear una comissió de seguiment per analitzar l'ajornament de la factura d'aquests dos mesos.