Concert de Martina Filjak a Olot

Dissabte 1 d’octubre, a les 21 h, al Teatre Principal d’Olot

La Garrotxa.info
28 de setembre del 2011
Martina Filjak
Martina Filjak | Romano Grozich
Martina Filjak Foto: Romano Grozich

La guanyadora del Concurs Maria Canals, Martina Filjak, actuarà a Olot gràcies al conveni signat entre l’Ajuntament d’Olot i el Palau de la Música / Associació Concurs Internacional Maria Canals. En el concert es presentaran obres del Pare Antoni Soler, que la intèrpret ha enregistrat per la discogràfica Naxos.  

Amb la voluntat de fomentar l’excel·lència artística i professional dels joves músics i alhora projectar les seves carreres musicals, i de forma especial contribuir a la difusió de l’obra del Pare Antoni Soler, l’Ajuntament d’Olot va signar un conveni amb el Palau de la Música Catalana / Associació Concurs Internacional Maria Canals per tal que el guanyador pogués realitzar un concert a Olot.

Gràcies a aquesta col·laboració, el proper 1 d’octubre, el Teatre Principal d’Olot acollirà el concert de la guanyadora d’aquest concurs: Martina Filjak. Una part del contingut del concert seran peces del Pare Antoni Soler que, també gràcies al conveni entre l’Ajuntament i el Palau, han estat enregistrades per la intèrpret en un disc. Aquest enregistrament és només un d’un projecte més ampli de producció integral de l’obra per a piano del Pare Antoni Soler que dirigeix l’olotina Laura Pallàs.

MARTINA FILJAK

Martina Filjak és un dels talents instrumentals més brillants de Croàcia i un dels més emergents internacionalment, no només per la seva passió i força davant el piano sinó també per la seva carismàtica personalitat i el seu magnetisme escènic. Des del seu debut als 12 anys amb la reconeguda Orquestra de Cambra dels Solistes de Zagreb, ha aconseguit una exitosa transició  de nena prodigi a artista madura, amb gran capacitat tècnica i elegant virtuosisme.

EL CONCURS MARIA CANALS

El Concurs Maria Canals és el degà dels concursos a Espanya i dels primers del món en ser acceptats per la Federació Mundial de Concursos Internacionals de Música el 1958. Des dels seus inicis ha comptat amb un important suport de la societat civil catalana. Des de 1954 ha organitzat 110 concursos de les branques de piano, cant, violí, violoncel, guitarra, flauta, percussió i música de cambra. Hi han participat uns 7.000 concursants d’un centenar de països dels 5 continents, amb la col·laboració desinteressada de 180 jurats procedents de tot el món. Celebra les seves proves al Palau de la Música Catalana de Barcelona. Més de 100 famílies de Barcelona cedeixen els pianos de casa perquè estudiïn els concursants.