Trueba roda a la Garrotxa una pel·lícula sobre la França ocupada

La Garrotxa.info
22 de setembre del 2011
576_1316623958Trueba
576_1316623958Trueba | Tània Tapia / ACN
El director Fernando Trueba amb les actrius Claudia Cardinale, Chus Lampreave i Aïda Folch, a la Garrotxa durant la presentació de la pel·lícula. Foto: Tània Tapia/ACN

Fernando Trueba ha escollit la Garrotxa i Ceret, a la Catalunya ord, com escenaris de la seva pròxima pel·ícula, El artista y la modelo. El director madrileny recrea la França ocupada del 1943 i assegura que, mentre escrivia, no li venien imatges en color a la ment i que, per això, la roda en blanc i negre. Trueba s'ha rodejat d'un equip d'actors on contrasta la dilatada experiència de Claudia Cardinale, Chus Lampreave i Jena Rochefort amb la joventut d'Aïda Folch, descoberta fa deu anys pel mateix Trueba. El director assegura que és un pel·lícula "simple i desproveïda d'artificis" i que transmet vida. El rodatge a Ceret ja ha acabat i l'equip estarà un mes a localitzacions de la Garrotxa.

El artista i la modelo recull la història d'un vell escultor que veu com la vida se li escapa i ha perdut les ganes de crear. Ambientada en la França ocupada del 1943, aquest escultor de fama (Jean Rochefort) i la seva dona (Claudia Cardinale) viuen en una casa vella on hi tenen el taller. La casa és un mas abandonat de Batet de la Serra, a la Garrotxa, on l'equip ha pogut restaurar la casa per adaptar-la a l'escenari que Trueba tenia al cap. L'arribada d'una jove catalana que ha fugit d'un camp de refugiats (Aida Folch) farà recobrar la inspiració de l'artista per esculpir la seva última obra.

Escrita per Fernando Trueba i Jean-Claude Carrière, la pel·lícula es rodarà entre Ceret, a la Catalunya Nord, i diversos escenaris de la Garrotxa. De fet, el rodatge a Ceret ha acabat just aquesta setmana i, per endavant, queden quatre setmanes i mitja de gravacions al mas de Batet de la Serra i d'altres escenaris de la comarca.

Més informació a LaGarrotxa.info