Joana Ortega demana a l'Estat que s'esperi a cobrar

La vicepresidenta reclama una moratòria a l'estat espanyol perquè els ajuntaments tornin els diners

La Garrotxa.info
10 de setembre del 2011
Ortega en un sopar amb militants d'Unió garrotxins durant la visita d'aquesta setmana.
Ortega en un sopar amb militants d'Unió garrotxins durant la visita d'aquesta setmana. | UDC
Ortega en un sopar amb militants d'Unió garrotxins durant la visita d'aquesta setmana. Foto: UDC

La vicepresidenta del govern català, Joana Ortega, afirma que s’han fet reunions amb el govern espanyol perquè l’estat doni una moratòria a aquells ajuntaments afectats que han de retornar les liquidacions negatives sorgides de l’error de previsió d’ingressos del govern espanyol feta el 2009. Unes declaracions que Ortega ha fet durant una visita ahir a Olot on es va reunir amb els diferents alcaldes de la Garrotxa.

La delicada situació econòmica dels ajuntaments va ser un dels temes que es van tractar en la reunió que van tenir ahir els alcaldes de la Garrotxa amb la vicepresidenta del govern de Catalunya Joana Ortega. Respecte al retorn de les liquidacions negatives que reclama l’estat espanyol als consistoris, per l’error que va fer el ministeri d’economia en el càlcul dels ingressos previstos el 2009, la vice-presidenta demana que els ajuntaments disposin de més temps per poder fer efectiu aquest retorn.

Ortega també creu inviable que els ajuntaments es plantin i no facin efectiu aquest retorn, tal com ha instat l’alcalde de Sant Vicenç dels Horts i proper president d’Esquerra Republicana de Catalunya, Oriol Junqueras. Pel que fa a les retallades en sanitat que ha patit Besalú en els horaris nocturns, Ortega afirma que la població afectada manté els seus serveis bàsics, i que a l’hora de decidir quins serveis es suspenien s’ha estudiat cas per cas la situació de cada municipi. Durant la reunió amb els alcaldes, la vice-presidenta del govern català va informar que s’ha demanat un crèdit extraordinari perquè els consistoris puguin afrontar els deutes contrets amb anterioritat