El Ple d'Olot trasllada el correbou a la plaça de Toros

El consistori aprova no celebrar-lo pels carrers de la ciutat

La Garrotxa.info
01 de setembre del 2011
El ple de l'Ajuntament olotí varia les condicions per celebrar el correbou aquestes festes del Tura.
El ple de l'Ajuntament olotí varia les condicions per celebrar el correbou aquestes festes del Tura. | O.C
El ple de l'Ajuntament olotí varia les condicions per celebrar el correbou aquestes festes del Tura. Foto: O.C

Dilluns passat al migdia, l’Ajuntament d’Olot va celebrar un ple extraordinari amb dos únics punts en l’ordre del dia, que es van enllestir en poc més de quinze minuts. Malgrat l’horari poc habitual de la sessió, hi assistiren tots els membres de la corporació.

El primer dels punts es referia a l’expressa obligació de celebrar un correbou per les Festes del Tura de cada any, d’acord amb la pròrroga de la concessió atorgada l’any 2008 i fins aquest 2011 a Manuel Leria Martín.

De conformitat amb la Llei 24/2011, de l’1 d’octubre, de regulació de les festes tradicionals amb bous, es va proposar aprovar per Ple que el tradicional correbou d’Olot figurés en el programa oficial de les Festes del Tura d’enguany, establint que l’activitat no es durà a terme pels carrers de la ciutat, sinó a l’interior de la plaça de Toros, el divendres 9 de setembre, a 2/4 d’11 del vespre, amb una durada màxima de dues hores.

La proposta s’acceptà amb els 18 vots a favor de CiU, PSC, PP i PxC; hi votaren en contra els dos regidors d’ERC -manifestant a través sel seu portaveu Pere Gómez que el correbou no era un element consubstancial a la festa major olotina, i que en contra del que diu la llei l’espectacle dut a terme els darrers anys no pot subscriure que no hi hagi burla de l’animal-, i fent ús de la llibertat de vot concedida per CiU als seus regidors, Josep Ferrés. Alhora, el regidor de PXC Moisès Font va voler afegir que la prohibició no era la millor manera de deixar de convocar una tradició com aquesta, i que en el moment en què la seva acceptació anés a la baixa, decauria per si sola.
Arxivat a