La nova República catalana ha de tenir exèrcit?

 

Vots totals: 3567

Comentaris: 27

Sí (1892 vots)
No (1119 vots)
Ho haurem de decidir entre tots (556 vots)

COMENTARIS

No ens cal cap exèrcit
Anònim, 31/08/2017 a les 21:15
+8
-2
A Catalunya, com Costa Rica, no li cap exèrcit i el pressupost hauria de dedicar-se a educació i cultura. Per a la defensa de la seguretat i participació en tasques de reconstrucció i suport en cas de catàstofres naturals, es pot crear una brigada de defensa dins dels Mossos d'Esquadra.
Ejercito?
Anònim, 31/08/2017 a les 12:48
+0
-26
Catalunya ya lo tiene. Desde hace siglos
La repubica catalana? Eso que es?
Ciencia ficcion o dibujos animados?
Exèrcir Si
Jordi Boix, 31/08/2017 a les 10:21
+9
-1
Ens cal un exèrcit....De totes formes, la forma d'aquest exèrcit l'hauran de decidir els experts, deprès d'identificar les amenaces existents i futures, i les millors possibilitats de defensa, atesos els nostres condicionants (PIB, orografia, etc etc)
realista
realista, 31/08/2017 a les 08:43
+15
-4
...segur que españYa ens ataca ...altra vegada. Ho ha estat fent els darrers 300 anys !
Exercit catala
Suissa, 31/08/2017 a les 05:58
+24
-1
Seguint elmodel Suiss, exercit de defensa i no de atac i un exercit format per el poble,. Aixi ha de ser el model de defensa catala
Puigdemont
Anònim, 31/08/2017 a les 03:08
+9
-10
Si es vol la PAU, no es trafica amb armes!
I un exercit suposa tràfic d'armes i de morts humanes!
i es clar que si
Alemany, 30/08/2017 a les 23:46
+13
-0
Aixo de "ho jhaurem de decidir entre tots" figura que es que es fa quan votas si "SI" o si "NO", com ara, no?
Suïssa
Jordi Freixas, 30/08/2017 a les 19:58
+14
-1
Penso que el model a seguir és el Suïssa. Tots els ciutadans formen l'exèrcit, el qual no serviria per a atacar un altre estat, però sí per a combatre en una guerra de guerrilles. Només crec que hi falten els comissaris polítics. Jo proposaria que creéssim un Vietcong contra possibles invasors estrangers.
Efectivament
Anònim, 30/08/2017 a les 18:14
+28
-14
Cal una organització de defensa. Però el que diuen alguns de la unitat especial dels Mossos no és tan escabdellada. Penseu que l'única diferència és si l'Exèrcit depèn del ministeri de l'Interior o en tenen un de Defensa específic. Les característiques serien exactament les mateixes.

Un altre tema és la creació d'una milícia (millor voluntària) de l'estil suís o de la guàrdia nacional estatounidenca.
Exèrcit català
Carme, 30/08/2017 a les 17:11
+35
-0
No cal un exèrcit enorme a lo Corea del Nord per fer desfilets, ni uns Marins amb milers de bucs de guerra i portaavions. Però sí unes forces d'autodefensa proporcionals al nostre territori i població. Un exèrcit modern i molt ben preparat.
Es tracta de dotar Catalunya d'unes forces petites, però professionalitzades i eficients
Jo voto si a l'exèrcit
Anònim, 30/08/2017 a les 16:54
+42
-2
Tinc 20 anys, i sempre he dit que un exèrcit ajudaria el pais, però ho podriem exposar tipo UME (Unitat militar d'emergències). Podriem tenir una Unitat d'eergències especialitzada en tot tipus d'emergència, tant incendis, tempestes, allaus, catastrofes, accidents aeris, etc. Jo, m'hi aniria de cap, passar unes opos, viure al teu pais, parlar el teu idioma d'origen, jurar la senyera.
Molaria!
Però, què és tenir exèrcit?
Edgar D., 30/08/2017 a les 16:53
+16
-3
Exèrcit es pot tenir de moltes maneres, per això aquesta enquesta està mal feta i no serveix de massa. Una cosa és tenir un exèrcit bàsic de defensa amb les armes mínimes necessàries, per suposat que això ho hem de tenir, per controlar fronteres, per fer serveis d'intel·ligència, per ajudar en casos de desastres, etc. Hi ha tasques que no són competència dels bombers ni de la policia del carrer. Altra cosa és tenir desenes de portaavions, fragates i avions de guerra de milions i milions d'euros i gastar molts calés que són necessaris per altres funcions socials. Aquesta última opció, que és l'opció que ha triat Espanya (gran corrupció gran amb aquest tema) jo no la triaria mai de la vida. Però és la meva opinió... ho hem de decidir entre tots.
Exercit
Anònim, 30/08/2017 a les 14:41
Interessant
+52
-2
Tots els països del mon han arribat a la conclusió que han de tenir un exercit. No es pot anar amb el lliri a la ma. Evidenment no necessitem un exercit tipus espanyol ( burocratic, atrassat, ple de vividors, etc). Una Catalunya independent es veura obligada a participar d'alguna manera en la defensa europea : tenin forçes propies o pagant per que algu altre ens ho fagi. Espanya per poder entrar a la UE primer va haber de firmar l'adhesió a l'OTAN.
Cal tenir uns serveis d'inteligencia preparats, dispositius de defensa agils ( helicopters, embarcacions ràpides), un minim de persones preparades (poden ser els mateixos Mossos), i uns serveis per emergències ben equipats (inundacions, focs, salvament marítim).
Resumint: que si cal ens hem de fer respectar.
un cos dins dels mosos especialitzat
Anònim, 30/08/2017 a les 14:17
+17
-32
L'exercit ens costara molts dines, crec que un cos especialitzat ens pot anar be
Exercit!
El Gran Tetoni, 30/08/2017 a les 13:37
+9
-33
No em puc imaginar un tanc amb l'escut de la República Catalana.....!
Si qu'entendria alguna mena de cos especial dedicat a les amenaces exteriors.
Si Catalunya és pacifista no serà
general bumbum, 30/08/2017 a les 13:21
+40
-4
Massa catalans voldrien un èxercit de germanetes de la caritat
Necessitem exèrcit català, i tant!!
El Maqui, 30/08/2017 a les 12:36
Interessant
+58
-5
Felicitats President! Ja era hora que ho diguéssiu alt i clar....Finalment us heu recordat de la solució definitiva que ja varen intentar du a terme destacats patriotes catalans durant el franquisme, que encara cueja.
Em refereixo òbviament a Daniel Cardona, Jaume Martínez i Vendrell, Manuel Viusà, Mossèn Josep Armengou i Feliu (el capellà de Berga), impulsors del futur l'exèrcit català, sense oblidar altres grans destacats patriotes col·laboradors com foren J.Mª Batista i Roca, Jaume Cornudella, Joan Ballester i Canals, Ramon Arrufat i Arrufat (Ramon de les Borges Blanques), Antoní Massaguer i Mas, Joan Mateu, Antoni Ribas, i centenars de patriotes anònims que s'hi jugaren el físic, la família i el futur.

Enhorabona!!!
La Pau no s'aconsegueix amb exèrcits
Isa, 30/08/2017 a les 12:03
+12
-46
Consell Assessor per a la Transició Nacional (CATN). En el llibre blanc, s'hi expliquen aquestes dues opcions:

a) ampliar les funcions del Cos de Mossos d’Esquadra, fent que assumeixi funcions de
seguretat externa i/o defensa, fet que implicaria una militarització parcial d’algunes
unitats i efectius dels Mossos.

b) crear una Guàrdia Nacional, amb funcions de seguretat, de gestió d’emergències o
de defensa, autònoma, coordinada amb els altres cossos de seguretat. El segon gran
model és optar per la creació d’un exèrcit que, ateses les noves condicions, podria
ser ben diferent dels existents fins a finals del segle XX, com ja ha estat dit.
Naturalment, la forma concreta d’estructurar aquest exèrcit i fer-lo operatiu admet
diverses variants.

Em quedo amb la primera opció. Uns mossos ben preparats i uns bon departament d'intel·ligència.
Tot i la meva ignorància jo també votaré l'1-O i tornaré a votar si així ho vol el destí per decidir si volem exèrcit o no. Votarem perquè som el poble i nosaltres decidim i tot i que potser no som experts en política ni en lleis, hem votat un govern que està demostrant tenir aquests coneixements, estan fent les coses bé i tot i els entrebancs i pals a les rodes, van complint amb el mandat del poble.
Brigada Defensa Mossos Esquadra
Major, 30/08/2017 a les 11:52
+15
-39
No cal exèrcit.

Som un país petit que ha de mirar molt les despeses i un exèrcit és un gasto bastant elevat.

La millor solució és fer una brigada de defensa dins dels Mossos d'Esquadra, transformant i reforçant els Gei a una brigada militaritzada i d'elit. Aquesta brigada pot fer tasques de defensa, antiterroristes, equipats per a fer front a catàstrofes naturals, tasques de salvament de montanya, guardacostes, etc i també policials.

La Brimo s'ha de suprimir per a reforçar els Arro. Més versàtils i amb millor servei ciutadà.

Els Agents Rurals s'han d'incorporar als ME, per a tenir els Seprona de la nostra policia. La brigada rural dels Mossos a part de fer funcions de vigilància de la natura i salut pública con els Seprona, en cas d'emergencia poden fer tasques de seguretat ciutadana i això és molt important en un país petit com el nostre.

Salutacions.
Funció de defensa
Miquel Soler, 30/08/2017 a les 11:38
+47
-4
La defensa és una de les funcions de tot estat independent. Consisteix en tenir i utilitzar els mitjans necesaris per a garantir: 1/ la independència del país, 2/ la inviolabilitat de les seves fronteres i la seva integritat territorial, 3/ la salvaguarda del seu sistema polític i del seus òrgans de poder (govern i parlament), 4/ l’execució de les accions armades necessàries per a la consecució dels interessos polítics del pais.
Sobirania
Anònim, 30/08/2017 a les 11:36
+48
-4
Si volem un estat sobirà, hem de tenir exèrcit. Tanta feina per aconseguir la plena sobirania i al final deixem en mans de tercers l'exercici d'una parcel·la tant important de la sobirania nacional com és la defensa?

Com ens volem presentar davant la comunitat europea i internacional com a estat, sense participar reciprocament, en la mesura de les nostres capacitats, com fan països demograficament similars (països nordics, per exemple) en projectes de defensa comú, etc.?
Per?
Anònim, 30/08/2017 a les 11:09
+10
-48
exercit? perque collons volem un exercit?
Ejercito = menos paro juvenil
Anònim, 30/08/2017 a les 10:03
+36
-6
De alguna manera debe estar protegida por un ejercito, si se pacta con la otan se gastara mucho dinero y se tendria respaldo, pero por otro lado hay muchos jovenes parados en Cataluña, que bien podrian hacer del ejercito su carrera, yo estoy a favor.
Brigada defensa Mossos d'esquadra
Drapaire, 30/08/2017 a les 10:00
+7
-32
No necessitem exèrcit, el millor es convertir i reforçar els Gei amb una brigada de defensa, una policia militarizada d'elit que facin la doble funció. També preparats per a fer front a grans catàstrofes naturals etc.

Eliminar la Brimo i reforçar els Arro.

Els agents rurals també s'han de convertir en els Seprona dels Mossos dins de la brigada rural ME.

Catalunya es un petit país i necessitarà més agents de cossos de seguretat, però alhora que tinguin funcions del dia a dia per a no sobrepassar pressupost.

VC,L
L'Eexercit de Catalunya.
Rafael Martín, 30/08/2017 a les 09:25
Interessant
+74
-4
Jo crec que hi ha d'haver exèrcit a Catalunya, i ha de ser dimensionat a la mida del País. No ha de ser un exércit de vagos , han de treballar en casos d'emergència com incendis forestal, inundacions etc
A part de la seva missió i partcipacio en forces internacionals.
Exercit
Xell , 30/08/2017 a les 09:13
Interessant
+66
-4
I es clar q Catalunya necessitarà d'un exercit! Tots els pisos en conten d'un, i els que no son per que tenen aliances amb els països veïns (de lo cual nosaltres no hi podem contar).
El món esta com una cabra i necessitem gent especialitzada x tot el q pugui passar. A mes, ja hem perdut Catalunya prou vegades com x q no la descensem com cal!!!!!!! Exercit si
¿CATN?
Anònim, 30/08/2017 a les 09:11
+5
-65
La manca de criteri dels votants d'aquesta enquesta de segur que és espaordidora. ¿Han llegit les raons per a tenir-ne que va donar el CATN? No, oi? La majoria, si llegeixen aquest comentari, pregunten: ¿què és això del CATN? I tota aquesta gent votarà l'1-O, és clar...

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.