El Parlament ha de proclamar la independència els propers dies?

 

Vots totals: 7213

Comentaris: 56

Sí (5846 vots)
No (861 vots)
Més endavant (506 vots)
El Parlament ha de proclamar la independència els propers dies?

COMENTARIS

Ja hi ha prou
Joan, un mes que es diu així, 07/10/2017 a les 00:00
+1
-0
Amb aquets no hi ha possibilitat de diàleg, hem de fer la DIU abans de que ens fotin mes, un cop feta espero que hagi algún tipus de recolçament internacional per dialogar amb un mediador neutre. Catalunya ha de ser un estat independent i ho vull veure, per mi, pels meus pares que ja no hi son i sobre tot pels meus nets. Visca la república catalana.
adeu
Anònim, 05/10/2017 a les 16:48
+0
-0
bye bye
Otro madrileño votando SI
Anònim, 05/10/2017 a les 16:46
+1
-3
Que disfrutéis de la libertad, la democracia y el progreso que trae siempre el nacional+socialismo que veo que ahora es lo que os identifica realmente y estáis votando.

Cuando queráis volver (o lo que quede en pie de Catalunya) por aquí tendréis siempre las puertas abiertas o no, quien sabe.
La Suïssa s´escapa corrents...
Anònim, 05/10/2017 a les 14:40
+0
-0
I els bancs també, mediació, no ho crec pas, pero el meu pla esta sortin perfecte, el DIVIDE I VENCERAS, aplica la seva llei, no l´hi cal ni independentistes, ni carregues policials, ni unionistes, no més te a la men una cosa, CAOS TOTAL, ara falta dir que internacionalment el turistes no vinguin a catalunya per la inestabilitat que hi ha...
DUI i ONU
jotamc, 05/10/2017 a les 13:45
+0
-0
Nou País que demada l'adhesió i protección de les Nacions Unides, us sembla que podía ser?
Al comentarista del dia 4 a les 12:34
Anònim, 05/10/2017 a les 13:42
+0
-0
Aquest "A por ellos" ja ve del 2006. Fa 11 anys que "estamos en ello", i per culpa d'uns incendiaris que van portar quatre milions de firmes al Constitucional per retallar la Reforma de l'Estatut aprovada pel Parlament Català i reaprovada per les Corts.
Quatre milions de firmes representen els 40 milions del conjunt del poble espanyol?
Quatre milions dels "a por ellos" no representen ni els 7,5 milions de catalans, ja que veig que t'agrada fer càlculs.
Te'n recordes d'aquell que amb somriure malèfic va sortir a tots els mitjans dient, "les hemos pasado el cepillo de carpintero" tot enfoten-se de nosaltres. Si home, el senyor Alfonso Guerra. Aquest senyor ahir ja va demanar si cal que portessin els carros de combat a Catalunya. Quin incendiari torracollons, un dels culpables de la situació actual.
Quin país! Si, però de mones.
Quin país! On el ministre d'interior de qualsevol democràcia del mon hauria de dimitir per les carreges policials del diumenge contra gent pacífica.
Quin país! On el ministre d'interior en lloc de condemnar les carregues, va i felicita als armats.
Quin país! On la veu legítima del poble s'ha d'esclafar a cops.
Quin país! On fa por fer un referèndum.
Pel que fa als percentatges de vot dels catalans en un referèndum que porta per títol, "REFERÈNDUM DE LA POR I LES GARROTADES", la xifra de 2,1 milions a favor del SI és del tot significativa.
D'un cens global de 5,26 milions, s'ha d'acceptar que si vota el 80% es el màxim de participació, donat que mai vota el 100%, donaria la xifra de 4.2 milions de votants.
Si algú pensa que la participació hauria de ser del 85%, la xifra de votants seria de 4,47 milions.
Alhora, s'han de restar els vots NULS i BLANCS que no compten pel SI ni pel NO i no sabem quants seran ( dos-cents mil?)
I no és poden fer trampes al solitari a no ser que t'enganyis tu mateix amb els teus càlculs.
Així doncs, que et sembla si fem un referèndum acordat ja que pel que desprèn el teu argument el referèndum del diumenge no es vàlid. Només deuen ser vàlides les garrotades en legítima defensa dels policies.
Quin país de nacionalitats sense nació!
Rision me dais
Anònim, 05/10/2017 a les 13:41
+0
-1
Jajajajejejejijijijojojojujuju
paiasos catalans?!?!
Anònim, 05/10/2017 a les 13:13
+0
-2
Balears, valencians, i aragonesos, sempre agermanats contra es feixisme pancatalanista.

MAI ENS FAREU CATALANS
YES
Anònim, 05/10/2017 a les 13:11
+1
-2
Espero que sí. Quiero ver al delincuente puigdemont entre rejas cuanto antes
Independencia ja!!!! es la unica manera de ser que ens queda.
Cartanya, 05/10/2017 a les 12:12
+4
-1
En quan es proclami la independència els catalans sabrem on som (tindrem aquell indicador que ens diu "Vostè esta aquí"), seguir amb Espanya es esta sense plano sense referencies i sense res, no mes "palos" i pendents del que ens faran la propera vegada; crec que això no es el que volem cap dels milions de catalans que vam poder votar i del que no van poder.
Sí, per què...
Anònim, 05/10/2017 a les 12:00
+3
-0
igualment l'estat espanyol voldrà engarjolar el nostre govern!!!
Arzalluz va parlar d'Rh diferent. Nosaltres hem demostrat ser diferents
sbstià, 05/10/2017 a les 10:49
+1
-0
Es fastigós llegir els arguments dels espanyolistes, més encara després d'haver vist el repartiment de llenyaen front l'audacia dels recursos per poguer votar sense que et requisin les urnes, o que et vagin sabotejant les web's i tinguer que esperar dues hores i mitja (paraula d'honor de que és cert) per poguer exercir un dret tan elemental i democratic com és votar (no pas parapetat amb porres, cascs, fusells de pilotes de goma, gasos lacrimògens,...davant la gent vestida de carrer amb maniga curta i flors a la mà). Dir que son 3'3 milions vs 2'2 milions sense esmentar que es van emportar urnes amb els vots ja fets i evitant els que s'haurien pogut fer encara, i sense parlar de les urnes que es van treure abans d'obrir i del sabotatge general, és ben be de Rajoians.
DUI o submissió a l´Estat-blishment
Anònim, 05/10/2017 a les 10:19
+1
-0
Si no fem la DUI en breu, aquí no quedarà ni l´apuntador per fer res. I és del tot necessari que apliquin l´article 155 de la NO-constitució espanyola, però per a ells. Què es dissolguin i creïn una república, ja que la monarquia és totalment obsoleta i ens surt caríssima la seva relació qualitat-preu. La IN-justicia repressora de l´Estat esmicolarà tot el que hem guanyat els darrers temps ( que és molt ). Declaració d´independència no és PROCLAMACIÓ d´independència. Fem la DUI, per exemple dilluns vinent, i amb intel·ligència gestionem un calendari d´uns mesos per anar guanyant suports, fent les coses com sabem, amb pau i tranquil·litat, però amb la màxima fermesa. I unes poques consideracions:
Els que no voten haurien de saber que després no estan gaire legitimats per queixar-se. Si tots féssim el mateix això seria un autèntic desgavell de passotisme.
Al lloro: fora de la DES-unió europea també hi ha vida, sinó que ho preguntin als Suïssos.
D´altra banda, el Borbó ja no cal que vingui mai més si no és per demanar disculpes.
Aquí no tenim més problemes de convivència dels que tenen a la resta de la pell de brau. Visca Catalunya lliure !!!
Per la llunàtica
República2017, 05/10/2017 a les 08:59
+0
-0
En català es diu minvant, reina.
Desde Madrid...
Anònim, 05/10/2017 a les 01:30
+7
-2
....y como madrileño os he votado "SÍ". A ver si así proclamáis de una santa vez la DUI y dejáis de dar la brasa hasta dentro de otros 300 años...
Només ha de fer la DUI
Anònim, 05/10/2017 a les 00:53
+1
-0
Si pot fer efectiva la independència, controlant el territori. Sinó és fer el ridícul i que els engarjolin a tots per res.
Una mica de seny...
Anònim, 04/10/2017 a les 23:42
+4
-7
Les presses no són bones, i menys en una cosa tan important. Abans s ha d tenir clar com començar de nou. Què passarà amb sanitat, pensions, ajudes socials, moneda, possibles corralitos, etc.
Ara més q mai a poc a poc i bona lletra
Independència JA!
Anònim, 04/10/2017 a les 23:23
+22
-5
El que és fals no són les xifres sobiranistes: la pregunta del Referèndum es va fer a tots el ciutadans (independentistes i no independentistes) i els que van voler i poder la van contestar. El 3.3 M de ciutadants són NO-VOTANTS, i no pas no-independentistes!!! Ni uns ni altres podem apropiar-nos de l'opinió dels que no van poder o voler votar.
DUI YA !
Anònim, 04/10/2017 a les 23:19
+34
-7
Como madrileño y desde Madrid he votado "SÍ" en la encuesta. A ver si así, echándoos una manita, se declara ya esa DUI de una santa vez y nos dejáis de dar la brasa al menos unos 300 años más...
Si, pero sense pressa i amb intel.ligència
Lluís Vande, 04/10/2017 a les 23:09
+9
-3
No ens convé cremar etapes, hem esperat 300 anys, ara no vindrà d'uns quants dies o mesos més. Fem les coses bé.
A Europa, fins i tot els que ens han recolsat i condemnat la repressió, no veun bé una DUI.
A España fer ara una DUI directament ens faria perdre molts suports que hem anat recollint en els darrers dies. Donaría arguments al estat per intervenir definitivament, incloses detencions i violencia general contra la població, i deixariem sense arguments els que ens volen recolsar des de dintre.
Ara s'imposa esperar i cercar mediació. Cada dia hi ha més clams per la negociació, cada dia que pasa el PP té menys arguments per negar-s'hi.
En el sí del PSC/PSOE han començat a apareixer fisures que posen en critica la postura inicial del partit que donava suport al gobern. El mateix Iceta condemnava avui les desproporcionades actuacions de la policia, i s'oferia com a mediador...
El PNV ha condemnat la violencia policial, ha retirat el seu suport als presupotos, i també s'ha ofert per mediar.

Les coses canvien, les hem fet canviar nosaltres amb la nostra actitud, ferma i serena alhora.
Potser no ho fan tan depressa com ens agradaria, pero canvien. Deixem que aquests brots verds de suport creixin una mica més... i negociem. Que ningú, aqui o fora d'aquí, ens pugui acusà d'extremistes o sectaris.

Tenim dret a ser lliures, això és un fet innegable, i així ho hem expressat cada vegada que se'ns ha demanat.
El camí que hem fet ens ha dut a un punt on el gobern del PP i l'estat ens han declarat una guerra total.
Ens convé tenir aliats, afrontar aquesta lluita en solitari seria molt arriscat i poc prudent.
No és legítim
Anònim, 04/10/2017 a les 23:01
+14
-41
Si tinguessiu un xic de seny ni se us acudiria, qualsevol persona amb 2 dits de front sap que amb menys de la meitat dels catalans a favor no és legítim.
Això demostra el nivell de fanatisme i radicalitat que hi ha a Catalunya en aquets moments.
Que serà el següent? Resucitar terra lliure?
VIsca Catalunya i visca TOTS ELS CATALANS!
Lluna
Anònim, 04/10/2017 a les 22:59
+11
-9
Del dia 6 al 19 d'octubre NO ES POT DECLARAR LA INDEPENDÈNCIA.
És periode de lluna memguant.
I tot el que es fa en fase menguant no surt bé.
Avisats esteu !!!.
ja!
Anònim, 04/10/2017 a les 21:35
+17
-4
Si el DIU no serà proclamat ràpidament, Espanya suprimirà la Generalitat i el Parlament de Catalunya, anul·larà la seva autonomia, i el poble català estarà encadenat amb cadenes mai tan pesades des l'època franquista.
Catalunya ha d'actuar abans que Espanya finalitzi el desplegament militar, que ja ha començat. Ha d'actuar ara.
El dilluns serà massa tard.
Dui per poder exigir als mossos que protegeixin la poblacio catalana
Anònim, 04/10/2017 a les 21:15
+17
-5
Necessitem la independencia rapid, necessitem que algu ens protegeixi dels torturadors que ens ha enviat espanya. Sino fem dui es carregaran tota la autonomia catalana i ens quedarem sense cap opcio per donar un futur als nostres fills. Si ara ens fem enrere, espanya com sempre, aplicara venjança, em posat en risc tot el poder espanyol sobre els seus pobles i haura de castigar a qui li posi en dubte la seva sobirania, espanya es dels 4 rics del bernabeu i els pobles periferics nomes son per enriquir mes als emoresaris centrals.
Fora de la llei
Anònim, 04/10/2017 a les 20:02
+12
-21
Fora de la llei només s’aconsegueix una cosa, frustració.
Res a negociar, només el divorci.
Anònim, 04/10/2017 a les 19:26
+18
-3
Després se tot el que hem passat, marxem. Ningu ens dóna suport ni tan sols la UE. Tots els jutges i fiscals són mes del mateix. DUI ja!!
Jo soc normal
Toni Cánovas, 04/10/2017 a les 19:22
+8
-34

Cada cop són menys les persones que no han perdut el cap; jo soc normal, inmune , un supervivent a aquesta espècie de bogeria , d´imbecilisme , d´aborregament colectiu . Soc espanyol i català i això de la independencia és per gent amb transtorns mentals.
Em fa fàstic la policía, em fan fàstic els jutges , em fa fàstic el govern. l´espanyol i el català. Estic fins als collons de tots, però continuo sent normal i pensant com pensaba esde que vaig nèixer.

europa no
Anònim, 04/10/2017 a les 19:07
+27
-3
si a la independencia, no a europa i si a la EFTA. PENSEU-LO ES EL MILLOR.
Sense més dil·lació, marxem!
L'avi Siset, 04/10/2017 a les 18:49
+20
-3
Ja fa temps que veiem i vivim una repressió mediàtica, cultural, informativa, administrativa, judicial, política, democràtica i, finalment, policial tremenda (i tot pinta que anirà en augment!).

No cal oblidar però, que tot això ha esdevingut després, i probablement durant, una llarga i potent operació il·legal d'inteligència d'estat, pagada amb els diners de tots els espanyols per cert.

A tot aixó, li hem de sumar avui la resposta en bloc de la comissió europea d'obrir un diàleg, aixó si, sota el marc de la constitució espanyola, la mateixa que ens lliga i ens subjuga com a poble.

A la vista dels fets, cal que deixem de comportar-nos com a "nens" i madurem donant un pas més en direcció cap a la nostra "majoria d'edat" com a subjecte polític.

LA LLIBERTAT S'HA D'EXERCIR, NO DEMANAR-LA A QUI ET SUBJUGA MITJANÇANT LA POR I LES AMENACES INTERESSADES!
votants
Anònim, 04/10/2017 a les 18:42
+21
-3
Quan es comença amb el de "SOM 7,5 D'HABITANTS: 5,5 de votants" ....
Hi ha centenars de milers de 'votants' que no han votat mai ni ho faran, 'passan' de tot. No ús els apropieu en el bàndol del no...
Anem per feina vaaa !!*!!
Català Pau, 04/10/2017 a les 18:36
+20
-5
anem per la independència el més aviat possible o el Rei dels espanyols enviarà a matar catalans/es, amb la independència no podran fer res militarment.

Visca Catalunya Lliure !!
Evidentment
Anònim, 04/10/2017 a les 17:51
+17
-5
S'ha de proclamar ja. Quant abans millor.
Càlculs
Tlc, 04/10/2017 a les 17:46
+17
-3
Si. Perquè ara Rajoy és observat pel món i no pot pegar com ho va fer. I més si rebutgen diàleg.
I no cal suplicar a la UE. Hi hauria opcions immediates com el tractat de lliure comerç .
I julian Assange te formes d'ajudar.
DUI ya.
Josep Guillén, 04/10/2017 a les 16:40
+16
-3
No podemos esperar más a declarar la independencia, estamos perdiendo un tiempo valioso que el gobierno de España aprovechará en contra nuestra para evitar que se proclame la independencia.
Insensats
Jomateix, 04/10/2017 a les 16:35
+14
-2
No trobeu que sou una mica insensats preguntant, en un lloc tan manipulable, una cosa tan delicada com aquesta? No declarar la independència seria faltar el respecte a tota la gent que diumenge hi vam posar el coll...
Catalunya INDEPENDENT
Anònim, 04/10/2017 a les 15:51
+18
-3
S'ha de proclamar perque espana no negociarà mai, ni volen ni en tenen ganes. Ni PP, ni socialistes ni el rei d'espanya. Catalunya només la salvaran els catalans, no podem afluixar i hem de continuar fins el final.
UNITS
Anònim, 04/10/2017 a les 15:08
+9
-19
42% de la població es la que va decidir participar en el referèndum de l’1-O (90%dels quals va votar sí) Que passa amb el 58% de població restant? Seria democràtic proclamar la independència tenint en compte que més el 50% de catalans no hi estem d’acord?
VENC ABACS A BON PREU
Finni Pel Roig, 04/10/2017 a les 14:55
+0
-0
Anònim de les 12.34. Com ho saps?.
Español només al DNI i ja em sobra.
VISOFU, 04/10/2017 a les 14:29
+13
-2
No podem esperar cap gest de diàleg per part de l´estat espanyol ni dels partits majoritaris que es sustenten del régim.
Les crisis sempre tenen la part bona, i es que fan teneja i es veu el que hi ha realment de malament , ofereixen l´oportunitat d´arreglar-ho, només fa falta voluntat real i tot sol.lucionat. però ens hi em de posar. FOTEM JA EL CAMP, si us plau.
No hi guanyem res esperant
Anònim, 04/10/2017 a les 14:29
+10
-2
L'autonomia la suspendran igual. La UNICA sortida que tenim és forçar una mediació internacional amb una declaració d'independència ARA. O ens esclafaran quan el focus mediatic se'n vagi a un altra lloc i passarem a ser un "afer intern".
pràctics
Anònim, 04/10/2017 a les 14:18
+4
-5
Apliquen el 155 i il·legalitzen els partits que proposin la independència. Mantenen l'ocupació militar. Després convoquen eleccions i per poca participació que hi hagi, les guanyen els caragirats ppsoe i els gossets de C's. I si la Gene s'avancés en la convocatòria d'eleccions?. Arrasaria ERC i la CUP.. Això, o tornem a la lluita en la clandestinitat.
pràctics
Anònim, 04/10/2017 a les 14:16
+0
-0
Apliquen el 155 i il·legalitzen els partits que proposin la independència. Mantenen l'ocupació militar. Després convoquen eleccions i per poca participació que hi hagi, les guanyen els caragirats ppsoe i els gossets de C's. I si la Gene s'avancés en la convocatòria d'eleccions?. Arrasaria ERC i la CUP.. Això, o tornem a la lluita en la clandestinitat.
Ara mateix
Anònim, 04/10/2017 a les 14:08
Molt interessant
+167
-18
El mes aviat posible! I amb espanya no hi ha res a negociar. Visca Catalunya.
Divendres ?
Alain VIDAL , 04/10/2017 a les 13:04
Interessant
+87
-13
6 d'Octubre de 1934/6 d'Octubre de 2017 ?

Si es fa el 9 d'Octubre, si el País Valencià s'afegeix a la República Catalana, no canviarà res per ells 😊

Però, sobretot, que sigui abans el 12 d'Octubre.
adeu Espanya retrogada
Anònim, 04/10/2017 a les 12:52
Molt interessant
+116
-10
Mai mai oblidarem el 1O, el respecte de les institucions Catalanes al nostre poble a de ser absolut e incondicional, jo vaig votar i protegir el meu vot tot el dia, ara esper-ho que el President ens proclami LLIURES.
serietat en la enquesta
Un ciutadà , 04/10/2017 a les 12:47
Molt interessant
+117
-10
Bon dia.
He provat de votar varies vegades.
No me ho ha permès.
He utilitzat varis trucs. I res.
En altres medis et permeten fer trampa.
Bé per Nació Digital

SOM 7,5 D'HABITANTS: 5,5 de votants del quals 3,3 són NO INDEPENDENCIA.
Anònim, 04/10/2017 a les 12:34
+21
-167
Les xifres dels soberanistes són falses. Cometre actes il.legals no és la millor manera de fer un estat.
Si feu trampes... i ensenyeu que la legalitat actual no és important al final tots tramposos i campa qui pugui.
Paisos catalans
Anònim, 04/10/2017 a les 12:21
Interessant
+106
-10
Independencia Paisos Catalans ya
Soc Valencia I mes catala mai español

INCREIBLE
JA, 04/10/2017 a les 12:20
Interessant
+74
-18
Si no es proclama la independència aquesta mateixa setmana el Govern de Puigdemont passarà a la història com un Govern de traïdors i covards. Sense més matisos.

I España haurà obtingut el temps suficient per donar-nos el cop de gràcia i liquidar tota esperança de llibertat.
Independencia
Anònim, 04/10/2017 a les 12:12
Interessant
+76
-6
Independencia per tots els paisos Catalans
Primero la independencia.
Anònim, 04/10/2017 a les 12:09
Molt interessant
+158
-14
Primero la independencia.
Respetemos el compromiso de 3 millones de electores que se han desplazado para votar a pesar de las amenazas y la violencia de la policia y la guardia civil.
Respetemos el resultado del voto del pueblo.
Respetemos el arriesgado compromiso de los organizadores del referendum.
Respetemos a nuestros representantes en el Parlamento de Catalunya, elegidos con la promesa de llevar adelante el proceso de independencia.
Respetemos nuestro propio voto democratico dandole el valor que se merece.
Sin tener en cuenta la Historia, la Cultura, ni la Fiscalidad, un pueblo que quiere decidir, DECIDE.
Esta es la autentica democracia.
Proclamació, però amb proposta de referèndum pactat i avalat internacionalment.
Artur D., 04/10/2017 a les 12:06
+33
-79
S'hauria de fer una declaració d'independència en aquest sentit aquesta setmana o la vinent, però deixant obert un període limitat abans d'aplicar-la (o d'intentar aplicar-la), per tal de proposar un referèndum pactat a data fixa. No més tard (el referèndum, no la negociació) de 6 mesos, més o menys. Seria la imatge a Europa i el món, que ara són més conscients de la situació de la voluntat de pacte i negociació per part dels catalans i les seves institucions. I també de cara als sectors de la resta de l'Estat espanyol, que tot i ser encara massa pocs estan oposant-se a la política repressiva del govern espanyol i en alguns casos donant suport al nostre dret a decidir. Manifestacions a Madrid i altres llocs com País valencià, Illes, Valladolid... i declaracions d'alguns líders dels Comuns i Podemos davant les impresentables i franquistes declaracions del monarca. No es tracta de parlar en abstracte d'un referèndum pactat. Es tracta d'una proposta d'acord amb data de caducitat.
És una situació complexa i cal cercar respostes ben pensades i que ens condueixin a la victòria.
si
Anònimalquer, 04/10/2017 a les 11:48
Interessant
+90
-12
ràpid, ràpid
DUI
Anònim, 04/10/2017 a les 11:46
Molt interessant
+156
-10
El Borbó ha donat el vist i plau per a què les forces armades apallissin la població catalana. Marxem
Proclamacio ja!
Anònim, 04/10/2017 a les 11:44
Interessant
+110
-15
Ni esperar dos dies ni 1 setmana. La declaració s'ha de fer ja! Avui per exemple. Visca Catalunya ||*||
DUI já!
Anònim, 04/10/2017 a les 11:33
Interessant
+108
-16
No comments més. Marxem!

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.