
L'Esteve Camps Sala, del Restaurant la Troballa de Sant Julià de Vilatorta (Osona), ens proposa una recepta boletaire: amanida de favetes i bolets confitats. Per llepar-se els dits!
Ingredients
- Barreja d’enciams
- Barreja de bolets de temporada
- Favetes petites
- Fulla de llorer
- Alls
- Un porro
- Pastanaga
- Fulla de menta
- Sal i pebre
- Oli d’oliva
- Escates de sal
Per fer aquest plat primer triem els bolets i els netegem amb un drap humit
i els posem a confitar amb oli, dos grans all, una fulla de llorer i un polsim
generós de sal, durant uns 35/40 minuts a foc molt baix.
A part triarem les faves que siguin tendres i petites i les posarem en una olla cobertes d'oli, amb un porro, una pastanaga i unes fulles de menta i les courem a foc baix (just que bombollegi) durant 5/10 minuts depenent de lo tendres que siguin.
Quan tenim les favetes i els bolets confitats , ja podem muntar el plat.
Posem una base de barreja d’enciams i amanim amb un raig d’oli i unes gotes
de vinagre de modena, sal i pebre. Posem al damunt les favetes, els bolets i
unes escates de sal. Ja la tenim a punt per menjar. Bon profit!