Josep-Lluís Carod-Rovira - Articles d'opinió

Cambrils, 1952. Filòleg i escriptor. Ha estat conseller en cap i vicepresident del govern de Catalunya, diputat al Parlament i diputat electe al Congrés de Diputats d'Espanya. Ha dirigit la Càtedra sobre Diversitat Social de la Universitat Pompeu Fabra.  Autor d'una quinzena de llibres, dirigeix la col·lecció divÈrsia, Biblioteca Bàsica dels Països Catalans. Membre de la Colla Jove dels Xiquets de Tarragona i de l'Agència Catalana de l'Arengada (ACA), li agrada la mar, llegir, escriure, viatjar, passejar, l'allioli de la Fonda dels Àngels, la salsa de calçots de la Montserrat Coll, la ironia i l llibertat. És pare de dos fills i una filla i avi de tres néts i una néta.
 

12/05/2021
«Hi ha ocasions especials, a la vida, en què fan falta bolets. Són aquells moments concrets en els quals no és que siguin necessaris, sinó que esdevenen del tot imprescindibles»
05/05/2021
«L'Estat és absolutament al·lèrgic a la diversitat i contrari a l’expressió de qualsevol mena de diferència»
28/04/2021
«Els catalans establerts fora del país haurien de ser objecte d’un tracte singular per part de la Generalitat a tots els nivells»
21/04/2021
«Crida l'atenció aquesta mena de bonisme republicà que adjudica a la bandera espanyola tricolor totes les bondats, amb aquella ingenuïtat tan nostra»
14/04/2021
«Facilitar als creients protestants dels Països Catalans l’accés a la Bíblia, a la literatura religiosa en català, esdevindrà un objectiu central en la seva vida»
07/04/2021
«Visquin on visquin, siguin de dretes o d'esquerres, si la seva obra és en català forma part de la literatura catalana»
31/03/2021
«La unitat d'acció entre Govern, Consell i poble al carrer constitueixen la triple aliança imprescindible per avançar cap a la victòria»
24/03/2021
«A la Catalunya que va de La Jonquera fins a Alcanar, a les ràdios i televisions públiques, se sent un milió de vegades més castellà, que no pas valencià, mallorquí, menorquí, eivissenc, formenterer o rossellonès»
17/03/2021
«Necessitem que ens parlin clar, amb sinceritat, assenyalant amb tota cruesa les dificultats que el nostre procés d’emancipació nacional troba a cada revolt del camí»
10/03/2021
«Quatre de cada deu diputats europeus no s'han volgut fer còmplices de la política repressiva espanyola»
Pàgina 1 de 52