El Barça-Madrid, eufòria continguda

Els seguidors culers celebren amb timidesa una victòria ajustada i amb tints èpics

Redacció
30 de novembre del 2009
Després d’anys i panys de desencisos, els seguidors del Barça han girat la truita i s’han acostumat a les victòries. Cinc copes en només un any, amb algun partit llegendari al mig (Real Madrid-Barça 2-6), han fet esclatar l’eufòria als carrers de la comarca, una vegada rere l’altre. Poca broma.

En els últims temps, i amb l’eclosió de la televisió de pagament, l'efecte Barça s'està multiplicant amb un nou fenomen socioesportiu. Els seguidors culers es reuneixen en locals, bars o entitats per veure els partits de futbol en pantalles grans. La Penya Blau i Grana de Ripoll -que enguany estrenava local després de temps d'hivernació- va haver d'habilitar per primera vegada una segona sala.

Aquest diumenge, s’ha repetit la història, amb més o menys mesura. El Barça-Madrid, que va finalitzar amb victòria catalana per un ajustat 1-0, va tornar a reunir un munt de seguidors arreu. També a la Penya Madridista de Ripoll d'on els merengues van sortir amb el cap cot mentre molts seguidors blaugranes hi passaven per davant tocant la botzina.

El partit va tenir una mica de tot, amb tints èpics. L’equip del Barça ho va passar d’allò més malament, amb un Madrid crescut i amb un jugador menys durant gairebé tota la segona part, per expulsió de Sergio Busquets. Tot i això un gol del suec Zlatan Ibrahimović va ser suficient per deixar els galàctics amb un pam de nas.

Al final, la victòria per la mínima es va donar per més que bona. El Ripollès, tot i que amb timidesa, va tornar a sortir al carrer. Petards, alguns petits focs d’artifici i sobretot els clàxons. Cal aprofitar-ho. No fos cas que d’aquí uns dies es tornés a girar la truita.

- El "clàssic" a la Penya Blau i Grana de Ripoll
- Les últimes referència del Barça-Madrid, a Internet