Vall de Ribes Decideix! també es posa el 40% de participació com a objectiu

Un centenar de persones i un regidor d'Arenys de Munt beneeixen la presentació de l'entitat

Redacció
28 de novembre del 2009
Presentació Vall de Ribes Decideix
Presentació Vall de Ribes Decideix | Arnau Urgell
Més d'un centenar de persones han beneït la presentació de Vall de Ribes Decideix!. Foto: Arnau Urgell

La plataforma Vall de Ribes Decideix! ha omplert amb un centenar llarg de persones el Teatre de Ribes de Freser. El seu president, Roger Sadurní, ha posat com a objectiu de participació superar el 40%: “donarà validesa moral als resultats i suposarà un toc d'atenció als governants” ha explicat. Unes 2.330 persones de quatre municipis de la Vall de Ribes (Pardines, Planoles, Ribes de Freser i Toses) estan convocades a la consulta del 13 de desembre mentre que en el cas de Campelles i Queralbs es deixa pel 28 de febrer.

Malgrat que en els tres municipis petits ja hi ha locals decidits (el Casino de Planoles, el Centre Alpí-Cal Sastre de Pardines i el local de la plaça de Toses) a Ribes de Freser el més calent és a l'aigüera. Les tres primeres opcions s'han hagut de desestimar però fonts de l'entitat expressen la seva “tranquil·litat” per trobar un espai amb condicions per ubicar-hi les dues meses per votar. Als altres municipis hi haurà una sola mesa.

La importància de la unitat i de parlar de la independència
Vall de Ribes Decideix! ha rebut aquest dissabte el suport d'un dels regidors d'Arenys de Munt que van encendre la metxa de les consultes. El republicà Joan Rabasseda ha posat sobre la taula els dos elements clau per tirar-les endavant: la unitat entre els diversos sectors socials i polítics favorables al dret a decidir i la necessitat de situar el debat sobre la independència en el debat quotidià. Així mateix ha fet una crida a “preguntar a la gent que no és independentista que expliqui que hi guanyen sent espanyols”.

El regidor d'Arenys de Miunt Joan Rabasseda Foto: Arnau Urgell