Govern i oposició consideren «lleig» el nou mur de la ruta del Ferro

El Consorci Vies Verdes assegura que s'ha prioritzat la seguretat i un cost raonable

Redacció
25 de novembre del 2009
Mur via verda
Mur via verda

El nou mur està format per pedres de grans dimensions

El nou mur de la ruta del Ferro a la zona del túnel no acaba d'agradar. De fet no agrada a ningú ja que a la queixa per l'impacte visual del regidor de CiU, Raimon Amaro, l'alcaldessa de Ripoll va admetre que era "lleig".

En els darrers dies s'ha construït una escullera de pedres de 1.500 kg a la boca sud del túnel de la via verda. Es tractava d'una actuació molt demanada pel consistori pel mal estat del mur existent i per la necessitat de garantir la seguretat dels seus usuaris. "Era una obra molt necessària i que ha costat trobar molt el finançament" va assegurar el regidor d'Urbanisme, Eudald Casas. El projecte -que també inclou el reasfaltat dels trams amb el paviment amb pitjor estat-  han tingut un cost de poc més de 100.000 euros.

L'edil republicà va aclarir que es tractava d'un projecte realitzat i licitat per part del Consorci Vies Verdes i que havia prioritzat "la seguretat i la durabilitat". "Fer una obra estèticament més correcte hagués suposat un cost molt major" va explicar que Casas que no perd l'esperança que "millori amb el temps". "Lleig ho és una estona" va admetre Teresa Jordà.


El mur està situat a la boca sud del túnel de la via verda