Horts urbans i ecològics

L'Ajuntament de Ripoll en crearà uns 40

Redacció
25 de novembre del 2009
Horts urbans de Ripoll
Horts urbans de Ripoll | Ajuntament de Ripoll

Treballs previs a la creació de les parcel·les per fer-hi horticultura ecològica. Foto: Ajuntament de Ripoll

Ripoll s'apunta a la fal·lera dels horts urbans i en crearà entre 35 i 40 a la zona de cal Déu, a l'entrada sud de la vila. L'actuació, promoguda per l'àrea de Medi Ambient, tindrà com a condició pels usuaris utilitzar les tècniques de l'agricultura ecològica o orgànica, és a dir, que no s'hi podrà tirar pesticides ni altres productes químics.

Aigua pluvial per a parcel·les de 40 metres quadrats
El solar on se situaran els horts urbans -a darrera de l'edifici nou de l'IES Abat Oliba i al costat de la ronda de Castelladrall- té 2.500 metres quadrats. Cada parcel·la serà aproximadament d'uns 40 metres quadrats i tindrà a disposició l'aigua pluvial que es reculli a l'annex de l'institut. A més, també es podrà utilitzar per regar com l'aigua del rec d'Engordans, i com a darrera opció, l'aigua de xarxa. També hi haurà una caseta comuna per les eines.

Hores d'ara es redacta el plec de clàusules per accedir als horts que estaran oberts a tot tipus de persones i, fins i tot, de col·lectius. Segons el regidor de Medi Ambient, Àngel Ferrer, es preveu tirar endavant sessions informatives per conèixer o aprofundir en els principis de l'horticultura ecològica a partir del mes de febrer. En les properes setmanes s'obriran les inscripcions i el mateix Ferrer preveu "més demanda que oferta". També es vol vincular a l'activitat de les escoles.