Enric Pérez veu «difícil» canviar la partida del pas a nivell del passeig Ragull

Aposta per buscar més diners pel 2011 per suprimir-lo | La diputada del PSC, Montse Palma, ha analitzat els pressupostos estatals a Ripoll

ACN/ElRipollès.info
24 de novembre del 2009
Montse Palma a Ripoll
Montse Palma a Ripoll | ACN

D'esquerra a dreta: Ramon Roqué, Enric Pérez, Montse Palma, Núria López i Genís Coll. Foto: ACN

Continua el debat pel mig milió d'euros del pressupost estatal destinat, en principi, a eliminar el pas a nivell del passeig Ragull de Ripoll. El segon tinent d'alcalde, Enric Pérez, considera “dificultós” poder utilitzar aquests diners en una altra actuació i veu més fàcil buscar més finançament pel 2011 per intentar tirar endavant aquest projecte. Tot i això no descarta cap opció.

El mig milió és insuficient
Enric Pérez també admet que el mig milió d'euros és totalment insuficient per una obra que es podria afrontar de dues maneres. La més complexa -que considera "faraònica"- seria fer un gran túnel pel Catllar i traslladar l'estació a la zona d'Ordina. La segona, tampoc fàcil, suposaria construir un túnel viari que connectés la zona de la comissaria dels Mossos amb l'aparcament del Caprabo i evités el tren. Ambdues actuacions estan contemplades en Pla d'ordenació urbanística municipal (POUM) que va entrar en vigor l'estiu de 2008.

El segon tinent d'alcalde i portaveu del PSC a Ripoll, considera que cal estudiar si opten per iniciar els contactes per poder obtenir més finançament pel projecte en els pressupostos del 2011 o si pel contrari intenten que la partida prevista pugui saltar cap a un altre projecte en els comptes de 2010. Aquesta segona opció Pérez admet que seria “dificultosa” però no la descarta.


Continua el debat de com utilitzar el mig milió per suprimir el pas a nivell del passeig Ragull. Foto: Adrià Costa

El números del Ripollès

Pérez ha fet aquestes declaracions després d'analitzar amb altres alcaldes i regidors socalistes de la comarca el pressupost de l'Estat amb la diputada gironina al Congrés espanyol, Montserrat Palma. La diputada del PSC ha assegurat que la demarcació serà de les poques zones de l'Estat on augmenta la inversió “en un any de contenció”. L'augment es produeix “essencialment” pels 750 milions d'euros destinats al TAV. Palma però també ha destacat els diners destinats al futur desdoblament fins a Vic línia ferroviària Barcelona-Puigcerdà i els diners previstos per la variant d'Olot de la N-260 que també beneficiaran indirectament el Ripollès.

Palma ha recordat que a través de les diferents esmenes pactades s'ha aconseguit una aportació de 250.000 euros per la sala polivalent de l'escorxador de Campdevànol, 150.000 euros pels actes de l'Any Albéniz de Camprodon i els 500.000 euros de la supressió del pas a nivell de Ripoll.

Palma també ha destacat els 3,5 milions que deixarà la segona convocatòria del Fons estatal d'inversió local (FEIL) al Ripollès, 1,5 menys que enguany.

- Nota de premsa del PSC