La zona verda de Sant Joan permetrà aparcar una hora gratuïtament al centre

Redacció
19 de novembre del 2009
Ramon Roqué i Daniel Planas
Ramon Roqué i Daniel Planas | Arnau Urgell

Ramon Roqué i Daniel Planas, en una de les zones pintades com a àrea verda. Foto: Arnau Urgell

Sant Joan de les Abadesses tindrà a partir de l'1 de desembre la denominada zona verda. A diferència de Barcelona, aparcar-hi serà gratis però limitat a una hora. L'alcalde Ramon Roqué i el president de la Unió de Botiguers, Daniel Planas, consideren que el sistema permetrà dinamitzar el comerç.

L'àrea verda de Sant Joan s'implantarà en quatre espais: l'avinguda Comte Guifré, el passeig Comte Guifré, la plaça Major i en un espai molt reduït del carrer Comella. De dilluns a dissabte de 9 a 1 i de 4 a 8 per aparcar caldrà disposar d'un disc horari que es repartirà a tots els propietaris de cotxes de Sant Joan. Qui deixi el cotxe en aquests espais -marcat amb línies verdes- tindrà una hora de marge i si la Policia Local detecta que està estacionat més estona els podrà multar com si estiguessin aparcats en un lloc prohibit.

Per Daniel Planas la iniciativa intentarà solucionar una “reivindicació” com és la manca d'aparcament a prop dels comerços. Malgrat que físicament el nombre de places es manté l'alcalde santjoaní calcula que amb la rotació se'n triplicarà la capacitat.

Recta final per a la plaça Major

La zona verda també es pintarà a una plaça Major que afronta les dues darreres setmanes d'obres. “Esperem inaugurar-la per la Fira de Nadal” va explicar Roqué. D'aquesta manera la reforma del punt més cèntric de Sant Joan no suposarà la vianalització de l'espai. “Es mantindrà exactament el nombre de places d'aparcament però serem més estrictes amb el seu control” va afegir el batlle.