Els rius com jardins

L'Ajuntament de Ripoll incorpora la neteja de lleres al manteniment de parcs i jardins

Redacció
18 de novembre del 2009
Parc temàtic de Ripoll
Parc temàtic de Ripoll | Arnau Urgell

Àngel Ferrer observa la llera del Ter des del Parc Temàtic. Foto: Arnau Urgell

El nou plec de clàusules pel manteniment de parcs i jardins de Ripoll incorporarà la neteja de lleres. Aquest anunci l'ha fet aquest matí el regidor de Medi Ambient, Àngel Ferrer, en la presentació de les actuacions per netejar la zona de l'aiguabarreig del Ter i el Freser. L'Agència Catalana de l'Aigua  hi ha aportat 12.000 euros per desbrossar la zona compresa entre els ponts de l'Arquet, de Macià Bonaplata i de Calatrava.

“Les subvencions de l'ACA només permeten netejar una zona cada 3 o 4 anys” explica Ferrer. Amb aquest període ràpidament es torna a la “situació inicial” que “pot ser perjudicial en cas d'avingudes” ha afegit Ferrer. Per evitar-ho, totes les zones que l'ACA netegi -mitjançant l'empresa pública Forestal Catalana- passaran a formar part dels espais a mantenir per la brigada de jardineria.

De cara al proper contracte -que entrarà en vigor a finals d'any- ja s'incorporaran les ribes del Ter del pont de Macià Bonaplata al de Calatrava i les del Freser de l'aiguabarreig al pont de l'Arquet. “Esperem en dos o tres anys aconseguir subvencions per poder netejar també els trams dels Pintors, d'Ordina i Agafallops” ha afegit Ferrer.




Abans i després de la neteja. Fotos: Àngel Ferrer i Arnau Urgell