Sant Joan tindrà un nou dipòsit d'aigua amb reserves per dos dies

L'ACA aporta la meitat dels vora 300.000 euros del cost

Redacció
17 de novembre del 2009
Obres dipòsit Sant Joan
Obres dipòsit Sant Joan | Ajuntament de Sant Joan

Treballs previs per construir el nou dipòsit. Foto: Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses

Ja han començat les obres per construir el nou dipòsit d'aigua de Sant Joan. La nova infraestructura, de 1.500 metres cúbics es connectarà a l'actual, format per dos recintes de 180 metres cúbics sense intercomunicar. Tal i com va explicar Àlex Rocas, cap de la demarcació de Girona de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA), es passarà d'una autonomia de 9 hores a més de 2 dies.

Garantir les necessitats actuals i futures
El nou dipòsit, que es construeix en un terreny municipal al costat de l'actual, permetrà abastir el nucli urbà i els polígons industrials. Segons el consistori hores d'ara la capacitat “no era suficient” especialment en períodes de sequera o de consums elevats del polígon de cal Gat. L'alcalde santjoaní, Ramon Roqué, també va explicar en l'acte de presentació que serviria per abastir la futura àrea d'activitats econòmiques de la colònia Llaudet i els nous creixements previstos al POUM. Es mantindrà el punt de captació, una deu entre Sant Joan i Ogassa a la riba esquerra de la riera de la Malatosca.

Les obres tindran una durada de tres mesos i un cost de vora 290.000 euros. La principal aportació serà de l'ACA (150.000 euros) però també en realitzen Política Territorial (80.000 euros); Governació (33.000 euros), Presidència (10.000) i el propi consistori (15.200). En les millores previstes en l'adjudicació de les obres s'ha introduït el subministrament i muntatge d’un sistema d’alarmes (connectades a tres telèfons de l’Ajuntament) que permetrà conèixer els nivells del cabals, de la terbolesa i del clor de l’aigua. El projecte ja s'havia previst el 1998 però fins ara no s'ha pogut executar.