Cedinsa ja té finançament per a l’eix Vic-Ripoll

La concessionària ha signat un crèdit de 225 milions d'euros amb sis bancs

Redacció
16 de novembre del 2009
obres de desdoblament de la C-17, a Orís
obres de desdoblament de la C-17, a Orís | Adrià Costa



Després de gairebé tres mesos de negociacions, la concessionària catalana Cedinsa ha signat un crèdit de 225 milions d'euros amb La Caixa, Caja Madrid, ICO, BBVA, Caixa Catalunya i Banesto per finançar l'eix Vic-Ripoll, que inclou a banda del desdoblament la modernització del vial entre Centelles i Vic. Una obra valorada en 312 milions d’euros i adjudicada en 2006 com a peatge a l'ombra.

Estructura
El crèdit és un project finance -finançament garantit amb els fluxos de caixa generats pel mateix projecte- on cap de les entitats assegura el crèdit. 

Es tracta d'una operació a mig termini, tot i que està prevista la possibilitat d'ampliar en el seu moment el període d'amortització del préstec.

Cedinsa -participada per FCC (27%), Caixa Catalunya (20%), Comsa, Copisa i Copcisa- es va adjudicar l'eix Vic-Ripoll el juny de 2006, però encara no s'havia tancat el finançament definitiu.

Les obres han anat avançant, encara que no acabaran fins l'estiu de 2011, amb més de dos anys de retard, segons fonts properes a la concessionària. 

L'eix viari no estarà plenament operatiu fins al juliol de 2011. El projecte inclou el desdoblament del tram entre Manlleu i Ripoll, amb una longitud de 26,5 quilòmetres, i la gestió de tot l'eix (49,4 quilòmetres) durant 33 anys.

La fórmula del peatge a l'ombra, generalitzada pel tripartit, suposa que l'adjudicatari assumeix la inversió del projecte i, posteriorment, rep un cànon anual de l'administració en funció dels vehicles que utilitzin la via.

A més del Vic-Ripoll i l'Eix Transversal, Cedinsa s'ha adjudicat els eixos Maçanet-Platja d'Aro i el primer peatge a l'ombra del Govern-en l'època de CiU-, l'Eix del Llobregat.

Galeries de fotos del desdoblament de la C-17
- Estat de les obres el novembre de 2009 (Adrià Costa)
- Visita de Jose Montilla a Montesquiu (Adrià Costa)
- Visita de Joaquim Nadal a Sant Quirze de Besora (Adrià Costa)
- Inici de les obres a Orís(Adrià Costa)