L'Escola de Pagesos i Pastors «aterra» al Ripollès

Tres alumnes de la segona promoció podran fer les pràctiques en explotacions ripolleses

Arnau Urgell
13 de novembre del 2009
Escola de Pagesos i Pastors
Escola de Pagesos i Pastors | ACN

Un dels alumnes de la primera promoció de l'Escola de Pagesos i Pastors. Foto: ACN

Comencen els preparatius per començar el segon curs a l'Escola de Pagesos i Pastors. Enguany la iniciativa es descentralitza i els aprenents a pastors podran fer les pràctiques en explotacions de diverses comarques entre les quals el Ripollès. Les classes teòriques es continuaran impartint a Gavet de la Conca (el Pallars Jussà) mentre que la part pràctica serà tant a l'Alt Pirineu, com al Ripollès i a la Garrotxa, al Montseny i al Gironès.

“L'aterratge” de l'Escola de Pastors a la nostra comarca té un “culpable”. És en Prem Pau Puig, un jove de Mieres (la Garrotxa) que va formar part de la primera promoció. “Va ser una experiència molt bona tot i que vam ser els conillets d'índies” explica. Ara pretén que altres companys de la comarca i del Ripollès puguin participar-hi. El Centre de Sostenibilitat Territorial (CST) ha assumit coordinar les pràctiques a les dues comarques que de moment només reservaran tres places d'un total de 30. “Encara hem de confirmar les explotacions però segurament dues seran de Campdevànol i Rocabruna” explica Puig.

El jove de Mieres va fer el curs “perquè a casa havíem tingut explotació”. Ara es troba en el procés per “arrencar-la” combinant ovella i horta. A la primera promoció també hi va participar un jove d'Espinavell, l'eugasser David Sanromà.