Educació arranjarà el teulat de l'institut després de deu anys de queixes

Redacció
11 de novembre del 2009
Jordi Martinoy visita l'IES Abat Oliba de Ripoll
Jordi Martinoy visita l'IES Abat Oliba de Ripoll | Adrià Costa

Rosa Maria Tolós, directora de l'IES Abat Oliba, Jordi Martinoy i Andreu Otero observant la teulada d'uralita. Foto: Adrià Costa

El Departament d'Educació invertirà l'any vinent 2,6 milions d'euros a l'institut d'educació secundària (IES) Abat Oliba de Ripoll. Els treballs, que s'executaran a l'estiu, suposaran substituir la teulada que és d'amiant. Precisament el fet de retirar la uralita obliga a realitzar-ho sense alumnes segons ha explicat el delegat d'Educació a Girona, Andreu Otero. Les reivindicacions de mestres i pares sobre el mal estat de la coberta del centre van començar l'any 2000.

El projecte, que també inclou millores a les façanes, hauran de permetre reobrir el pavelló de l'institut. Tancat el 2005 actualment presenta un estat lamentable. També hi ha una aula del centre que no es pot utilitzar per la presència de degotalls.

L'anunci de la inversió s'ha realitzat en el marc de la visita d'Otero i el delegat del Govern a Girona, Jordi Martinoy. Han recordat que en els darrers tres anys ja s'ha invertit a l'institut més de 326.000 euros.

Aposta per la Formació Professional

Martinoy i Otero també han visitat l'Escola del Treball del Ripollès (ETR) de la Fundació Eduard Soler (FES). Educació té dos convenis amb l'ETR, un per valor de vora 200.000 euros per realitzar els cicles formatius de grau superior que realitza el centre (Desenvolupament de projectes mecànics, Producció per mecanització i Desenvolupament de productes electrònics).

El segon conveni, signat el passat mes d’octubre, amb una aportació econòmica de poc més de 95.000 euros, té com a objectiu establir els termes de col·laboració entre Educació i la Fundació per impartir els cicles formatius de formació professional específica de grau mitjà d’Equips i instal·lacions electrotècniques i d’instal·lació i Manteniment electromecànic de maquinària i conducció de línies, de l’IES Abat Oliba. Els crèdits d’aquests cicles formatius són impartits pel professorat de l’IES Abat Oliba a les instal·lacions de l’ETR.

- Nota de premsa de la Delegació del Govern a Girona
- Galeria de fotos de la visita (Adrià Costa)


Rosa Maria Tolós, parla amb Jordi Martinoy i Andreu Otero. Foto: Adrià Costa