La Xarxa Natura 2000 genera «petites dificultats» al túnel de Toses però no aturarà el projecte

El subdelegat del Govern espanyol ha admès que la “pilotà està a la teulada de Medi Ambient”

per Redacció , 10 de novembre de 2009 a les 12:49 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 10 de novembre de 2009 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Les planes del Rigard han estat incloses en part a la Xarxa Natura 2000. Foto: ElRipollès.info


Francesc Francisco-Busquets, subdelegat del Govern espanyol a Girona, ha admès “alguna petita dificultat” en l'elaboració dels projectes constructius del túnel de Toses. Concretament, i segons ha confirmat l'alcalde de Ribes Marc Prat, el problema és la declaració com a Lloc d'interès comunitari (LIC) i la inclusió a la Xarxa Natura 2000 de part de la vall del Rigard.


Francisco-Busquets ha assenyalat que la “pilota està a la teulada del Departament de Medi Ambient” però ha volgut aclarir que les dificultats “s'esvairan el més aviat possible” gràcies a un “contacte permanent i a la bona relació” entre administracions.


Segons Marc Prat el problema ve donat perquè la declaració com a LIC va ser posterior a la declaració d'impacte ambiental. “Medi Ambient farà un informe amb condicionants però no suposarà aturar el projecte” ha reblat el batlle ribetà. En principi les obres haurien de començar a finals de 2010 o a inicis de 2011.


El túnel de Toses ha de permetre eliminar part dels revolts de la collada. Foto: Adrià Costa

 

Participació