Els millors ratafiaires del Ripollès

La Taverneta de Ripoll va acollir dissabte el I Concurs Internacional de Petits Productors de Ratafia

Redacció
10 de novembre del 2009
Guanyadors concurs ratafia
Guanyadors concurs ratafia | Fran Barroso

Jaume Maideu, Eva Colom i Joan Orriols, els millors ratafiaires del Ripollès. Foto: Fran Barroso

Jaume Maideu fa la millor ratafia del Ripollès. O com a mínim, la millor dels dotze participants al primer Concurs Internacional de Petits Productors de Ratafia que es va celebrar el passat dissabte a la Taverneta de Ripoll.

Un jurat “venerable i imparcial” format per Jordi Raolit, Jordi Maideu, Ramon Turrats i Toni Pujals va certificar que la ratafia de Maideu era la millor. Van compartir el podi, Eva Colom i Joan Orriols. Tots tres, tal i com havia anunciat dies enrere el gerent de la Taverneta Fran Barroso, es van endur un lot de productes de la terra i una barretina commemorativa. Per evitar suspicàcies cada participant va entregar una ampolla de més de mig litre amb un número identificatiu.

Abans del concurs vora 60 persones van poder degustar un sopar amb la base de ratafia. El menú constava d'amanida de tardor amb castanyes i magrana amb vinagreta de ratafia, llaminera de porc amb reducció de ratafia i púding de la casa amb ratafia i nous.