El Viure al Poble injectarà a Pardines la inversió de quatre legislatures

Els 821.000 euros serviran per construir en tres anys un centre d'interpretació de la natura, uns aparcaments i rehabilitar dos carrers i un edifici

Redacció
06 de novembre del 2009
Signatura Viure al Poble
Signatura Viure al Poble | Arnau Urgell

El Viure al Poble destinarà 821.000 euros a Pardines. Foto: Arnau Urgell

Pardines rebrà els propers tres anys una inversió històrica per un municipi de poc més de 150 habitants. Els 821.000 euros del programa Viure al Poble equivalen segons l'alcalde pardinenc, Esteve Perpinyà, a la inversió que haurien rebut a les properes quatre legislatures. El projecte, finançat en un 55% mitjançant els Fons europeus de desenvolupament regional (FEDER) han de servir per tal que l'Ajuntament “faci un pas més” i esdevingui un “dinamitzador de l'activitat econòmica”. Perpinyà, que ha signat el conveni del projecte amb el secretari general de Governació, Jaume Oliveras, ha afirmat amb rotunditat que “Europa també ha arribat a Pardines”.


D'esquerra a dreta: Marta Mata, Esteve Perpinyà i Jaume Oliveras. Foto: Arnau Urgell

La Llei de barris dels pobles
Pardines ha estat el municipi més petit que ha entrat al nou programa Viure al Poble. “És una Llei de barris pels municipis amb menys de 2.000 habitants” ha explicat Jaume Oliveras. El Departament de Governació l'ha vinculat al repartiment del FEDER en un moment en que la disminució de recursos europeus -de vora el 40%- posaven en una situació “més difícil” els municipis petits.

L'alcalde de Pardines no podia amagar una satisfacció desbordant. “Amb dos o tres anys farem la feina de setze” ha assenyalat gràficament. Tot i que l'Ajuntament ha de cofinançar el 45% del projecte – el FEDER n'aporta vora 425.000- ja tenen 300.000 euros més “lligats” del PUOSC i la resta els intentaran aconseguir d'altres “portes” com el Departament de Medi Ambient i la Diputació de Girona.

Explicar l'entorn
L'actuació estrella del Viure al Poble serà la construcció d'un centre d'interpretació del medi situat en una parcel·la al costat de l'Ajuntament -a punt d'inaugurar-ne la reforma-. “Ens mancava explicar un entorn excel·lent” ha assenyalat Perpinyà des d'una sala del “nou” consistori amb unes vistes espectaculars del Taga i la vall del Segadell. Pel batlle aquest equipament ha de ser un element d'atracció turística però també un punt de referència pels escolars de la comarca en l'àmbit de l'educació ambiental.

El projecte també pretén realitzar una actuació integral al casc històric del poble que data del segle XI però que, en paraules del seu alcalde, “no se li ha prestat prou atenció”. Entre altres actuacions es pretén vianalitzar part del centre amb la construcció d'un aparcament dissuassori, rehabilitar dos carrers així com adequar un edifici com a local pels joves. Les obres del nou pàrquing han de servir també per preparar el terreny per una futura zona esportiva.

- Nota de premsa del Departament de Governació


L'alcalde de Pardines i els alts càrrecs de Governació al balcó del "nou" Ajuntament. Foto: Arnau Urgell


En aquesta parcel·la situada al costat de l'Ajuntament se situarà el Centre d'Interpretació de la Natura. Foto: Arnau Urgell


Mostra Projectes, serveis, transformacions i infraestructures Ripollès en un mapa més gran