Ripoll desestima la supressió del pas a nivell pactada per ERC a Madrid

El consistori ripollès demanarà que la partida de mig milió d'euros es destini a l'Estació Nova o a la variant supernord

Arnau Urgell
05 de novembre del 2009
Pas a nivell passeig Ragull
Pas a nivell passeig Ragull | Ajuntament de Ripoll

La partida de mig milió per suprimir el pas a nivell ha sorprès a l'Ajuntament. Foto: Arxiu ElRipollès.info

Esquerra Republicana de Catalunya, amb el suport del PSC i ICV, van pactar una esmena de mig milió d'euros als pressupostos generals de l'Estat (PGE) per suprimir el pas a nivell del passeig Ragull de Ripoll. Des del consistori ripollès, el regidor d'Urbanisme Eudald Casas (ERC), no veu viable el projecte i considera que caldria destinar els diners a altres actuacions del Ministeri de Foment. “No han tingut en compte que no és un projecte senzill ni que es pugui fraccionar” ha advertit Casas.

Sempre s'havia dit que era impossible suprimir el pas a nivell del passeig Ragull de Ripoll. Per això va sorprendre -també a l'Ajuntament- la notícia anunciada dimecres al vespre per ERC i el PSC que els pressupostos estatals hi destinarien mig milió d'euros. Segons Eudald Casas l'única solució -i que contempla el POUM- és construir un túnel viari que connecti la zona d'Ordina amb la carretera de Barcelona. “Com a molt mínim podria costar uns 2 milions d'euros” explica Casas.

Amb aquesta situació sobre la taula l'Ajuntament té clar que no vol perdre ni un euro. Per aquest motiu proposaran diverses alternatives per reconduir la partida. Casas considera com a actuacions més prioritàries avançar en la tramitació de la variant supernord de la N-260 -per exemple destinar els diners al projecte constructiu- o a la rehabilitació de l'Estació Nova. Tot i això tant el regidor com l'alcaldessa de Ripoll destaquen que "estan molt contents" per rebre una partida com aquesta. "Al gener anirem a Madrid per negociar la seva destinació final" ha aclarit Jordà.

La millora del pas de vianants pendent
Mentrestant l'ampliació del pas de vianants al pas a nivell continua pendent. Tot i que l'Ajuntament de Ripoll va finalitzar les tasques d'adequació de la vorera a finals d'agost, l'ens Administrador d'Infraestructures (ADIF) encara no ha col·locat la plataforma. Es tracta d'una actuació que milloraria la seguretat dels vianants i que de ben segur costa molt menys que 500.000 euros.

- Comunicat de premsa d'ERC
- Comunicat de premsa del PSC