Vall de Núria tanca portes tot esperant la neu

De gener a octubre l'estació ha tingut vora un 11% més de visitants que l'any 2008

Redacció
03 de novembre del 2009
Tren Cremallera de Vall de Núria sortint de l'estació de Núria
Tren Cremallera de Vall de Núria sortint de l'estació de Núria | Adrià Costa

El cremallera tornarà a obrir el proper 27 de novembre. Foto: Adrià Costa

L’estació de muntanya de Vall de Núria va tancar aquest dilluns les seves instal·lacions per dur a terme les obres de millora i manteniment. Les tasques per preparar la temporada d'esqui 2009-2010 s'allargaran fins al 27 de novembre dia que es reemprendrà el servei del cremallera. L'endemà, si les condicions meteorològiques ho permeten, s'obriran les pistes d'esquí. Mentrestant l'única manera d'accedir al santuari de Núria serà a peu.

Al llarg d'aquest any s'ha confirmat la tendència a l'alça del nombre de visitants de la instal·lació. Concretament de l’1 de gener al el 25 d’octubre de 2009, han passat per Núria 289.555 visitants, quasi un 11% més que el mateix període de 2008.

Novetats per a la propera temporada d’esquí
Per a la propera temporada d’esquí, l’estació de muntanya té previstes diverses novetats entre les quals destaca la construcció d’un Border Cross de 340 m de llarg amb peralts, salts i dubis. A més, Vall de Núria amplia l’Snow Park amb 250 m més de longitud i nous elements de salts i equilibris; i aposta per un circuit de raquetes permanent, que permetrà la pràctica d’aquesta modalitat a l’entorn del Santuari evitant els grans desnivells.

En l’apartat de millores, Vall de Núria instal·larà nou canons d’alta pressió per produir neu a la pista de Funicular, mesura que permetrà assolir un percentatge d’un 90% de l’estació innivada. També s’han perfilat i s’han introduït millores al traçat de les pistes de la Pala Bèstia, de Les Creus, de Funicular i a les zones de trineus per a adults.

Fins el proper 20 de desembre, Vall de Núria ofereix un important descompte per l’adquisició del forfet de temporada, que enguany també inclou el carnet d’usuari del cremallera per tot l’any. La promoció ofereix uns preus molt atractius, 345 euros pels adults i 260 pels nens, en comptes dels habituals 408 euros pels adults i 306 euros pels nens.

Amb el forfet de temporada de Vall de Núria i el carnet per tot l’any del cremallera, els usuaris també gaudiran d’un forfet gratuït per a cada una de les estacions de la demarcació (Masella, Molina, Vallter i Guils Fontanera), un forfet per a Boí i Taüll, i un per a les estacions d’esquí nòrdic, a més d’una reparació d’esquís i una prova d’esquís de gamma alta.

Galeries de fotos
- Viatge amb cremallera (Adrià Costa)
- Obres 2009 al cremallera (Arnau Urgell)
- Viatges especials del cremallera (Bernat Borràs)
- Obres del túnel del roc del Dui (Arnau Urgell)


Enguany el nombre de visitants a Núria ha augmentat vora un 11%. Foto: Adrià Costa