Una empresa vol instal·lar un parc eòlic a Molló

Durant un any n'estudiaran la viabilitat amb dues torres de mesura

Redacció
02 de novembre del 2009
Coll d'Ares
Coll d'Ares | Arnau Urgell

El parc es podria instal·lar a la zona carenera Ripollès-Vallespir. Foto: Arxiu ElRipollès.info

Una empresa estudia instal·lar un parc eòlic a Molló. El primer pas previ a iniciar-ne la tramitació és sol·licitar l'autorització per alçar dues torres de mesura. Aquest tràmit tirarà endavant, si no hi ha cap daltabaix, en el ple d'aquest divendres. Durant un any dues torres de cinquanta metres, situades entre Espinavell i Fabert, avaluaran diversos paràmetres com la intensitat i la freqüència de les ratxes per analitzar si és rendible presentar el projecte de parc eòlic.

"No ens podem negar que algú mesuri el vent" explica el regidor mollonenc Josep Coma. "Una altra cosa serà si algun dia ens presenten el projecte amb els molins" afegeix. "No estem tramitant cap parc eòlic" insisteix.

Entre d'altres caldrà analitzar "si és compatible amb el nou POUM" assenyala Coma. De fet ja fa vora deu anys una altra empresa va fer un tràmit similar i la iniciativa no va tirar endavant. En aquesta ocasió, segons el regidor del consistori, es tracta d'una empresa creada pel projecte.

Les torres de mesura tindran una altura d'uns 50 metres. "Se situaran a la zona carenera entre Fabert i Espinavell" explica Coma. En principi no serà visible ni des del nucli d'Espinavell ni de Molló.