Castanyes, carbasses i panellets amb mànigues de camisa

Redacció
30 d'octubre del 2009
Tots Sants 2008 2009
Tots Sants 2008 2009 | Laia Deler

La vista de la confluència del Rigard i el Freser ha canviat radicalment en un any. Foto: Laia Deler

Les imatges no deixen lloc a dubte. La sensació hivernal del Tots Sants de 2008 contrasta amb l'estiuet d'enguany. El domini del sol i les temperatures suaus duraran tot el cap de setmana i no serà fins a dilluns que les temperatures puguin començar a baixar i tornin les precipitacions. Tant aquest divendres com dissabtes la mínima prevista a Ripoll no baixarà de 9ºC -dues setmanes després de les primeres glaçades- i la màxima serà de 16ºC.




La riba del Freser el 2009 (a dalt) i al 2008 (a baix). Fotos: Laia Deler

I amb aquest escenari primaveral toca menjar castanyes. S'han organitzat castanyades a Ripoll -l'Agrupació Sardanista, els Diables i l'Associació de Veïns del barri de l'Estació-, a Campdevànol -el Cau dels Vàndals en col·laboració amb l'Ajuntament i l'Associació de Veïns del Roser per una banda, i el Club Petanca per una altra; així com a Ribes de Freser (els Gegants) i a Vallfogona de Ripollès. A Ripoll també hi ha la tradicional carbassada organitzada per l'Associació de Veïns Centre Vila mentre que a Sant Joan viuran una nova edició del Mercat Esotèric.

Per tot plegat -i sense excessos- cap de setmana per menjar castanyes, moniatos, panellets i carbasses (amanides amb un raig de ratafia o moscatell) amb mànigues de camisa.

- Agenda del cap de setmana de Tots Sants
El cementiri a punt per honorar els difunts
- La crisi no amarga els panellets




L'aiguabarreig per Tots Sants el 2009 (a dalt) i al 2008 (a baix). Fotos: Laia Deler