El ple de Ribes aprova per unanimitat la moció de suport a les consultes

L'alcalde ha aclarit que "no és un tema prioritari"

Arnau Urgell
27 d'octubre del 2009
Ple de Ribes
Ple de Ribes | Arnau Urgell


El ple de Ribes de Freser ha aprovat per unanimitat una moció de suport a les consultes. El text ha tingut el suport tant de l'equip de govern de CiU com dels grups de l'oposició: ICV, ERC i IR-PM (adscrit al PSC). Tot i això l'alcalde ribetà, Marc Prat, ha posat aigua al vi: "que ningú es pensi que aquesta és la nostra prioritat". "Cal afrontar temes més importants però seria un error obstacularitzar-ho" ha reblat. Al final del ple, al torn de precs i preguntes, ha intervingut el president de Vall de Ribes Decideix, Roger Sadurní, entitat que pretén organitzar les consultes el 13 de desembre almenys a Ribes, Pardines i Planoles.

Unanimitat sense entusiasme

El suport a la celebració d'una consulta popular per la independència a Ribes de Freser va ser unànime però poc entusiasta. Fos perquè tots els grups la van presentar conjuntament -també IR-PM, grup adscrit al PSC- o perquè no ho consideressin un "tema prioritari" cap dels grups en va fer una defensa abrandada.

"No ens ha de fer por que la gent decideixi" va afirmar l'alcalde Marc Prat que va rebaixar el to de la moció al fet de "no posar obstacles a una iniciativa sorgida de la societat civil". A més va destacar molt que "no es tracta d'un tema prioritari". "Cal afrontar temes més importants pero seria un error obstaculitzar-ho" va concloure.

El regidor d'Esquerra, Joaquim Aragall, no va passar de puntualitzar que es "pot estar centrat en la crisi, prensar en la cultura i tirar endavant les consultes". I segurament, el discurs menys pla va ser el del regidor del grup vinculat al PSC, Francesc Paret. Malgrat advertir que "calia explicar a la gent que la votació no era vinculant" va deixar clar que "en un moment que la caverna espanyola és més dura que mai, nosaltres ho hem de ser més". Paret va considerar que ara era "clau" assegurar el desplegament de l'Estatut i el nou finançament i que si després venia la independència "xapó".

Vall de Ribes Decideix es presenta

En el torn de precs i preguntes l'entitat Vall de Ribes Decideix va explicar als regidors que volia organitzar les consultes pel proper 13 de desembre. El seu portaveu, Roger Sadurní, va convidar-los a participar-hi i va explicar que en els propers dies intentaran que les diverses entitats se sumin a la iniciativa.