Sant Pau organitza una nova edició de la caminada a la Via Romana

Redacció
22 d'octubre del 2009
Caminada via romana
Caminada via romana | Adrià Costa


Nova oportunitat, i ja són setze, per fer un salt en el temps fins a l'època romana a Sant Pau de Segúries. Torna un any més la caminada a la Via Romana del Capsacosta, una bona ocasió per conèixer aquest element patrimonial de comunicació entre el Ripollès i la Garrotxa. Com sempre es recomana a tots els participants vestir-se com a autèntics romans. Fer-ho té premi: esmorzar gratuït.

Una història curiosa
La història de la Via Romana del Capsacosta és curiosa. Unes prospeccions petrolíferes a la zona van ser el detonant per tal que els veïns i el consistori de Sant Pau demanessin recuperar unes restes arqueològiques que es deterioraven amb el temps. Posteriorment, amb l'obertura del túnel de Collabós, es va destinar part de la partida a recuperar aquest element patrimonial.
 
Una passejada que es converteix en una festa
Senderistes de Sant Pau i Sant Joan de les Abadesses van començar l'any 1993 el què ha esdevingut una de les festes populars més importants del municipi. Aquesta colla d'amics van iniciar una passejada vestits de romans que enguany arriba a la setzena edició. Per agafar forces abans de caminar, a partir de les vuit a la plaça de la Generalitat hi haurà esmorzar per a tothom. A l'oratori de Sant Josep, i per gentilesa de l'Ajuntament de la Vall de Bianya, de nou teca per a tots els caminadors.

Un any més a primera hora hi haurà un servei d'autobús gratuït per aquells conductors que a primera hora vulguin deixar el cotxe a Sant Salvador de Bianya per tal de no haver de tornar caminant. L'Ajuntament adverteix que l'autobús -el darrer sortirà de Sant Salvador a dos quarts de nou- és només pels conductors.

Programa complet d'activitats

Refrigeri pels participants. Cansalada, tossa de Porc, botifarra, pa, all i oli, vi i Aigua. Amb disfressa o tiquet de dinar és gratuït, la resta 1 euro. Plaça de la Generalitat (08:00 a 08:30)
Sortida del darrer autocar de Sant Salvador (08:30)
Desfilada del Gegant Pau i els grallers de Sant Pau (09:30)
Inici de la caminada. Tallada de la cinta per part de les autoritats, la pubilla i l'hereu de Sant Pau 2009
Proclama imperial a la Trona
Refrigeri ofert per l'Ajuntament de la Vall de Bianya. Oratori de Sant Josep
Gran dinar i bacanal. Pavelló municipal (14:00)
Cloenda, gran disbauxa i orgia musical a càrrec del duet Jubi